Friday, 1 November 2013

November & SPM

Assalamualaikum.
HI NOVEMBERRRRRRR! 
Pejam celik pejam celik dah masuk bulan November. Final exam aku pun dah habis. Sekarang nie kerja aku membuta ja. Kalau tak membuta, aku tengok Running Man. Nak pegang buku memang tak rr. Memang tak! Tapi sempena nak masuk awal muharram nie, aku berharap ada anjakan paradigma dalam diri aku. Sikit pun jadilah dari takdak langsung. Iyalah, aku rasa  kalau tak berubah dari sekarang, mau habis jahanam SPM aku tahun depan! 
ohoi, tahun depan aku dah jadi senior. omaigadd!
Bila cikgu cakap pasal SPM, aku selalu nebes sebab tahun depan turn aku pulak. Aku nie pulak pemalas nak mampoihh! Jarang tau tengok aku pegang buku. Kadang kadang bila aku ingat cita cita aku nak jadi doktor, aku bacalah buku hahaha. Siot gila perangai. Tapi sekarang nie aku mana ada cita cita, so nak tengok aku pegang buku memang jarang gila ah sebab takde inspirasi kan(poyo!).

Btw novel lain cerita la. Hari hari aku pegang novel. Hampa tau dak yang aku lagi banyak pegang novel dari pegang buku sekolah. Pernah sekali, esok nak exam tapi malam tu aku boleh dok relax baca novel asam pedas untuk dia. Dah la esok tu exam FIZIK kott bukan SIVIK! Gila tak gila aku nie. -____-

punca aku tak baca buku
Akhir kata, untuk akak akak & abang abang yang amik SPM, good luck uolls :)

Assalamualaikum.
pergilah malas... datanglah rajin... pergilah internet... datanglah buku

ps : macam mana keyword "macam cantik je, macam comel je" ada dalam blog aku nieee. tak suka! macam apa ja.

22 comments:

Mazni Munawar said...

kitorng pun baru pulang buku tadi. btw awalnya korng dpt buku f5, diorng dh pulangkan buku ke? cane nk study utk spm :O

Niena Reen said...

goodluck untuk tahun depan ya. tahun depan kena serious betul2. saya pun sama sebab nak pbsmr. >.< eh, popular dah macam cantik je, macam comel je tu. hahaha. lawak pulak rasa. :D

Ikha Mohd said...

hahaha.. saya pernah buat sekali.. asam pedas untuk dia.. saya dah baca dah.. Best kan cerita dia.. sweet je..

Anis Farhana said...

@Mazni Munawar saya hantar hari khamis n haritu jugak dpt buku f5. kedah mana sekolah hari nie. mihmimih.

ntah. saya bnyak dpt buku baru. :)

Anis Farhana said...

@Niena Reen mihmih. inshaAllah tahun depan saya serious. >_< btw good luck utk awak :)

Anis Farhana said...

@Ikha Mohd ha'ah. sweet je. best gilaaaa. hahahaha. :)

Prof Fara said...

1st time visit blog anis. lawa lawa :)
err, form4 ye? same lah kite! tahun depan, let's struggle for SPM k ;)
kurg kan bace novel cintan cintun ye.. hehehe

sha dhira said...

haaaaaa.. baca novel.. hehe

Nina Maslizza said...

huu,,ada orang dah jadi free bird...

♥ Lia Abdillah ♥ said...

AAaaahhh, goodluck Kak Anis >.< Hewhew~

Akeyla Azmi said...

heheheheheheh biar lah semua jadi rajin ameen x

nurul hidayah said...

"macam cantekkkk jewww , macam commmellll jewww" <-- x suka ayat ni . Hahaha . Good luck tahun depan . . Psttt ! sis dulu study last minit , kalau nak menyesal , buat la style ni . hehehe . Standard la , baca buku novel 3 hari pun boleh habis , siap baca ngan kulit-2 sekali . Mai tang buku sekolah , ubat tidur . <-- JANGAN JADI MACAM NI

Anis Farhana said...

@Prof Fara thank u :) yeah, do the best 4 SPM ;) inshaAllah. hahaha >.<

Anis Farhana said...

@sha dhira hahahaha. novel best sgt hehe >.<

Anis Farhana said...

@Nina Maslizza belum lagi. hehehe >.<

Anis Farhana said...

@♥ Lia Abdillah ♥ thanks liaaaa :D

ika zulkefli said...

gud luck buat adik-2 yg nk amik spm :)

ezyra daniel said...

waaa terror la adik amek subjek bioloogi..hehe..akk dlu amek LK je..
tak sanggup nak hadap addmath lagi...serik..

Anis Farhana said...

@ezyra daniel saya pun semput kak amik bio. hehehe >.<

Lyeen De Syifa said...

kena rjain jugak...sbb nk berjaya boleh kahwin cpt..eh? hahahahah

Fatanah Khirizan said...

tahun depan saya form 1...akak form 5,senior...heheh... :) gud luck untuk SPM tahun depan! :D saya ni pun sama macam akak,susah nak pegang buku pelajaran,kalau novel tiap2 hari boleh,hmm...

#femes dah 'macam cantik je,macam comel je'...sampai keyword pun ada,hmm

Nur Adila said...

Good Luck kak untuk SPM tahun depan , saya tahun 2015 baru nak SPM :)