Thursday, 21 November 2013

Mental Breakdown

Assalamualaikum.

Tadi, aku check result exam akhir tahun aku and i got this. 
walaupun sedih tapi tetap nak komen, nama cikgu aku sedap doo haha
Bila tengok ja result nie, akterus rasa down. Bila dengar mak aku cakap, "awateruk sangat?", aku diam. Dalam hati kutuk diri sendiri awat bodoh sangat hang ni. 

Sebenarnya result miyear aku lagi teruk, siap 2 failed lagi tapi still ada A. Boleh buat ubapenenang kepala otak sat walaupun markah A tu cuma cukucukup makan. 

hmmm...

I wanna sleep. Assalamualaikum.
ps : macam mana nak dapat biasiswa kalau result macam nie. tskk tskk.

ps : macam mana lah nak spm. hmm. 

45 comments:

  1. Sabarlah, ya. Gagal sekali bukan gagal selamanya. Saya pun dulu tak pernah dapat straight A's sepanjang tahun masa nak hadapi peperiksaan besar tapi last-last Alhamdulillah dapat A. Yang penting usaha, doa, tawakkal. :)

    ReplyDelete
  2. sokay, perbaiki lagi. Takde manusia yang dicipta untuk gagal. Hwaiting! :)

    ReplyDelete
  3. skola kitorng patutnya harini dh keluar result tpi cikgu ni belum masukkan lagi markah ==' erghh. btw sikitnya bil. pelajar kt skola kamu :O

    ReplyDelete
  4. Jangan sedih. Ada masa lagi :) Hwaiting~!

    ReplyDelete
  5. takpe akak... usaha lagi :) usaha kan tangga kejayaan,hehe :)

    #all the best untuk SPM nanti... ceria ceria ye kak :D

    ReplyDelete
  6. its okey babe.. jgn push sgt..yg pntg dah buat sehabis baik.Tawakal then.

    ReplyDelete
  7. adik cuba lagi ok..insyallah lepas nie sure result ok..
    akk klik nuffnang adik yee

    ReplyDelete
  8. usaha lagi yer adik, never stop....

    ReplyDelete
  9. usaha lagi dik . jangan sedih2 :)

    ReplyDelete
  10. masih ada kesempatan kan,cuba lagi ya,but first,fix d' mental break down :)

    ReplyDelete
  11. @Noratiqah Adib Fighting fighting. InshaAllah. terima kasih :)

    ReplyDelete
  12. @Mazni Munawar esok kot cikgu masukkan. ha'ah, sekolah saya memang pelajar sikit. form1 yang paling ramai :)

    ReplyDelete
  13. @Fatanah Khirizan Hehehe. InshaAllah. arghhh, takutnyaa spm >.<

    ReplyDelete
  14. @Chot dalam banyak2 exam, exam nie yang saya buat baik baik >.< InshaAllah :)

    ReplyDelete
  15. Jangan sedih2 Anis. Tamau tamau :D Kak Mai dulu pun selalu je failed. Kawan2 semua mantap2 result agak down jugak but bile dapat dorongan dr ibu n ayah, minta pertolongan Allah, alhamdulillah SPM akak cemerlang yang penting terus usaha. Biar org cakap ape kite kena buktikan yg kite boleh. Anis budak bijak Anis boleh ^.^

    ReplyDelete
  16. Normal semua ni. Realiti. Next year SPM kan? Ada masa lagi nak improve dear! :)

    ReplyDelete
  17. Usaha lagi anis.. jgn give up.. keep calm n carry on.. hwaitingg... ho3..

    ReplyDelete
  18. Saya dpt 2 subjek yang gagal..

    ReplyDelete
  19. la tahzan dik..:)
    yg pnting usaha kita tu ada.:D

    ReplyDelete
  20. akak harap adik banyakkan buat latihan past year.. percayalah past year memang sangat-sangat membantu.

    http://nineteencapri.blogspot.com/2013/06/tips-untuk-adik-adik-pmr-spm.html

    baca entry ni and harap adik berusaha untuk berubah. insyaAllah (:

    ReplyDelete
  21. takpa kalau tak cemerlang pon...usaha lagi..janji usaha ,pasti ada hasilnya nanti ;)

    ReplyDelete
  22. Sabar2 jgn sedih2 anis terus berusaha ya..mesti berjaya..klik2 atas tu tuk anis :)

    ReplyDelete
  23. sabar :) gagal skli xbermaksud gagal slmanya :)

    ReplyDelete
  24. akak, jangan la sedih sedih macam ni. nanti tak comel la. haha, gagal sekali bukan untuk selamanya. yang penting kita kena la berusaha. tak nak la sedih sedih macam ni okay? :D

    ReplyDelete
  25. cbe usaha lgi..
    usaha tangga kejayaan :)

    ReplyDelete
  26. awk, jgn give up tau? :')

    result finals sy pun tk brp bagus mana..
    kita usaha lagi kayy?? :')

    good luck to u!

    ReplyDelete
  27. takpe la, next time boleh cuba lagi.. gandakan usaha.. masih ada masa nak study before spm.. chaiyok! chaiyok! hihii.. ^__^

    ReplyDelete
  28. jangan mudah putus asa dear...do ur best 4 spm k!chaiyok!!!:)

    ReplyDelete
  29. hey ! jangan putus asa tau . dulu akak masa form 4 sampai form 5 memang langsung tak pernah lulus math. asyik2 gagal. memang dah rasa macam nak putus asa masa tuu. last2 masa spm, tiba2 lak math akak lulus. kikiki teruskan usaha k ^^

    ReplyDelete
  30. So cuti ni kena buat revision banyak2. Insya Allah boleh punya!

    ReplyDelete
  31. Haish apa ckp cemtu.
    Jgn risau. F4 qila penah dapat tempat last sekali dalam kelas sebab tak hadir paper mathe lol


    Tapi f5!!!!
    *bukan nk belagak heheheh tp untuk SUPPORT ANIS FARHANA MY FWEN!!!*

    CHAIYOK AZA AZA FIGHTING GAMBATE!!!!
    GOGOGOGOO!!
    U CAN DO IT. BILA F5 LAH QILA START STUDY GILA2 AND JADI TOKOH STUDENT AKAUN CEWAH. NAIK PENTAS 3 KALI PIWIT. HAHAHAHAHAHHAHA
    AND DONT WORRY, FAIL DULU. VICTORY LATER OK BEBY?

    XOXO

    ReplyDelete
  32. :) Our result lebih kurang lah just I 2 gagal -..- haha . btw, sokay we can do it better next time . heeee

    ReplyDelete
  33. tabah ye.. :) berusaha lagi.. ^_^

    ReplyDelete
  34. Alaa.. Chill dear :) Blum terlambat lagi. Usaha tangga kejayaan. iyoo tak ? hihihi

    ReplyDelete

Sapa komen dia baguihh.