Thursday, 21 November 2013

Mental Breakdown

Assalamualaikum.

Tadi, aku check result exam akhir tahun aku and i got this. 
walaupun sedih tapi tetap nak komen, nama cikgu aku sedap doo haha
Bila tengok ja result nie, akterus rasa down. Bila dengar mak aku cakap, "awateruk sangat?", aku diam. Dalam hati kutuk diri sendiri awat bodoh sangat hang ni. 

Sebenarnya result miyear aku lagi teruk, siap 2 failed lagi tapi still ada A. Boleh buat ubapenenang kepala otak sat walaupun markah A tu cuma cukucukup makan. 

hmmm...

I wanna sleep. Assalamualaikum.
ps : macam mana nak dapat biasiswa kalau result macam nie. tskk tskk.

ps : macam mana lah nak spm. hmm. 

45 comments:

hana hadi said...

yang penting lulus kan

Ainur Athikah said...

Sabarlah, ya. Gagal sekali bukan gagal selamanya. Saya pun dulu tak pernah dapat straight A's sepanjang tahun masa nak hadapi peperiksaan besar tapi last-last Alhamdulillah dapat A. Yang penting usaha, doa, tawakkal. :)

Nurfaezah Abdullah said...

don't give up anis

Noratiqah Adib said...

sokay, perbaiki lagi. Takde manusia yang dicipta untuk gagal. Hwaiting! :)

Mazni Munawar said...

skola kitorng patutnya harini dh keluar result tpi cikgu ni belum masukkan lagi markah ==' erghh. btw sikitnya bil. pelajar kt skola kamu :O

Nur Syahirah Umairah said...

Jangan sedih. Ada masa lagi :) Hwaiting~!

Fatanah Khirizan said...

takpe akak... usaha lagi :) usaha kan tangga kejayaan,hehe :)

#all the best untuk SPM nanti... ceria ceria ye kak :D

Chot said...

its okey babe.. jgn push sgt..yg pntg dah buat sehabis baik.Tawakal then.

ezyra daniel said...

adik cuba lagi ok..insyallah lepas nie sure result ok..
akk klik nuffnang adik yee

Farah Waheda Wahid said...

usaha lagi yer adik, never stop....

Super Girl said...

usaha lagi dik . jangan sedih2 :)

Nur Shafiq said...

masih ada kesempatan kan,cuba lagi ya,but first,fix d' mental break down :)

Anis Farhana said...

@hana hadi ya. Alhamdulillah lulus :)

Anis Farhana said...

@Ainur Athikah InshaAllah. terima kasih :)

Anis Farhana said...

@Nurfaezah Abdullah InshaAllah. hee :)

Anis Farhana said...

@Noratiqah Adib Fighting fighting. InshaAllah. terima kasih :)

Anis Farhana said...

@Mazni Munawar esok kot cikgu masukkan. ha'ah, sekolah saya memang pelajar sikit. form1 yang paling ramai :)

Anis Farhana said...

@Nur Syahirah Umairah yeahh. xsedih :)

Anis Farhana said...

@Fatanah Khirizan Hehehe. InshaAllah. arghhh, takutnyaa spm >.<

Anis Farhana said...

@Chot dalam banyak2 exam, exam nie yang saya buat baik baik >.< InshaAllah :)

Anis Farhana said...

@ezyra daniel InshaAllah. terima kasih kak :)

Anis Farhana said...

@Farah Waheda Wahid InshaAllah :)

Anis Farhana said...

@Super Girl InshaAllah. xsedih :)

Anis Farhana said...

@Nur Shafiq InshaAllah. terima kasihh :)

Nur Amalina Maisarah said...

Jangan sedih2 Anis. Tamau tamau :D Kak Mai dulu pun selalu je failed. Kawan2 semua mantap2 result agak down jugak but bile dapat dorongan dr ibu n ayah, minta pertolongan Allah, alhamdulillah SPM akak cemerlang yang penting terus usaha. Biar org cakap ape kite kena buktikan yg kite boleh. Anis budak bijak Anis boleh ^.^

Nadratul Syazwana said...

Normal semua ni. Realiti. Next year SPM kan? Ada masa lagi nak improve dear! :)

L said...

Usaha lagi anis.. jgn give up.. keep calm n carry on.. hwaitingg... ho3..

Mohd Izzat said...

Saya dpt 2 subjek yang gagal..

Lyeen De Syifa said...

la tahzan dik..:)
yg pnting usaha kita tu ada.:D

Izzati Amira said...

akak harap adik banyakkan buat latihan past year.. percayalah past year memang sangat-sangat membantu.

http://nineteencapri.blogspot.com/2013/06/tips-untuk-adik-adik-pmr-spm.html

baca entry ni and harap adik berusaha untuk berubah. insyaAllah (:

Farah Arina said...

study hard :)

muhammad azuan said...

takpa kalau tak cemerlang pon...usaha lagi..janji usaha ,pasti ada hasilnya nanti ;)

adrianna syaz said...

Sabar2 jgn sedih2 anis terus berusaha ya..mesti berjaya..klik2 atas tu tuk anis :)

Anis Zahidi said...

sabar :) gagal skli xbermaksud gagal slmanya :)

Nur Shazleen said...

akak, jangan la sedih sedih macam ni. nanti tak comel la. haha, gagal sekali bukan untuk selamanya. yang penting kita kena la berusaha. tak nak la sedih sedih macam ni okay? :D

Oh Ping Blog said...

cbe usaha lgi..
usaha tangga kejayaan :)

Badrina Badrul said...

awk, jgn give up tau? :')

result finals sy pun tk brp bagus mana..
kita usaha lagi kayy?? :')

good luck to u!

Anne Nurain said...

takpe la, next time boleh cuba lagi.. gandakan usaha.. masih ada masa nak study before spm.. chaiyok! chaiyok! hihii.. ^__^

nanakimie said...

jangan mudah putus asa dear...do ur best 4 spm k!chaiyok!!!:)

Siara Elina said...

hey ! jangan putus asa tau . dulu akak masa form 4 sampai form 5 memang langsung tak pernah lulus math. asyik2 gagal. memang dah rasa macam nak putus asa masa tuu. last2 masa spm, tiba2 lak math akak lulus. kikiki teruskan usaha k ^^

Teena Tna said...

So cuti ni kena buat revision banyak2. Insya Allah boleh punya!

Akeyla Azmi said...

Haish apa ckp cemtu.
Jgn risau. F4 qila penah dapat tempat last sekali dalam kelas sebab tak hadir paper mathe lol


Tapi f5!!!!
*bukan nk belagak heheheh tp untuk SUPPORT ANIS FARHANA MY FWEN!!!*

CHAIYOK AZA AZA FIGHTING GAMBATE!!!!
GOGOGOGOO!!
U CAN DO IT. BILA F5 LAH QILA START STUDY GILA2 AND JADI TOKOH STUDENT AKAUN CEWAH. NAIK PENTAS 3 KALI PIWIT. HAHAHAHAHAHHAHA
AND DONT WORRY, FAIL DULU. VICTORY LATER OK BEBY?

XOXO

Leeza Zailan said...

:) Our result lebih kurang lah just I 2 gagal -..- haha . btw, sokay we can do it better next time . heeee

Cik Piano said...

tabah ye.. :) berusaha lagi.. ^_^

Abell Yana said...

Alaa.. Chill dear :) Blum terlambat lagi. Usaha tangga kejayaan. iyoo tak ? hihihi