Tuesday, 5 November 2013

Shawl atau Bawal?

Assalamualaikum. Salam Maal Hijrah 1435H :)

Disebabkan aku rajin hari nie, aku nak tanya something kat hampa. I know ayapertama macam takdak kesinambungan langsung tapi kisah pulak hampa kan. So, soalannya ialah hampa lebih suka pakai shawl ka bawal?

Aku prefer bawal dari shawl sebab aku memang ada tudung bawal ja wakakaka. Kesian gila kan uolls. Aku nie memang tak berapa nak reti berfashion nie sebab aku jarang keluar rumah. Memang aku selalu duduk kat rumah ja. Then, bila nak keluar pergi mana mana, menggelabah gila sebab baju takdak tudung takdak! Sampai lani iolls pakai baju iolls yang darjah 6 lol(nasib baik besar). Dah la aku ada 6 tudung ja. Lima bawal plain warna suram dan 1 syria hitam(my feveret sebab takyah iron ngehngeh)

Sekarang nie ntah la kenapa aku rasa macam nak ubah selera dari pakai bawal ke shawl pulak. Aku punyalah semanganak ubah selera sampai hari hari aku stalk instashop konon nak beli shawl tapi tak beli pun sebab takdak money ahaks. Tapi aku takut lah nak beli sebab aku jarang keluar rumah n aku malas lah nak belit belit shawl. Kang membazir ja kan. Sobs sobs.

Lagipun dulu mati mati aku cakap aku dengan shawl takdak chemistry hahahahaha. Siap cakap anis farhana dan shawl memang tak ditakdirkan untuk bersama. Sekarang apa cita beb? Agaknya nie kesan asyik stalk insta Anna Khayalan ngan Yasmin Redzuan kot!

Assalamualaikum.

20 comments:

SakinaAlia said...

waalaikumussalam, salam maal hijrah 1435 too :).. kalau saya lah kan kuar rumah random je pakai pape.tp jarang jugak ah kuar rmh. kalau dtg malas nak iron tu sy pakai shawl jelah hihi..tp pkai bawal pun best jugak.. mngikut keselesaan lah gitu. wah kita samalah selalu stalk insta shop tp belinya xde kuang3.

nurul hidayah said...

Kalau sis dulu lebih suka pakai shawl , but now sis prefer kpd bawal sebab shawl kna belit-2 , kalau salah belit , nanti sis tercekik , hehe . N then , kalau sis nk pakai shawl , kna dlm keadaan tenang , kalau kelam kabut , shawl tu jadi mcm apa ntah . :)

Niena Reen said...

saya lebih suka tudung bawal daripada shawl sbb rasanya muka saya tak sesuai dgn shawl. ihihi. tapi klu yg paling selesa and boleh senyum smpi telinga is bila sy pki tudung ekspres ala2 makcik. uhuhu. biar tak lawo tapi rasa selesa tu yg paling best. :D

Farah Arina said...

farah shawl ada satu je , itu pun shawl yang menang GA . pakai waktu hari raya haritu . tudung bawal ? 1 jugak . warna hitam . haha sebab bju farah semua sesuai dgn warna hitam . :D

Mazni Munawar said...

saya pun suka bawal! pakai pashmina pun dah terbelit sana sini macam manalah nk pakai shawl hehe xD tk reti berfesyen tkpe, yg penting tutup aurat elok2

ezyra daniel said...

sye pelik mcm mne org lain pandai nak lilit2 shawl semua tu..sye reti pakai tudung bawal dgn tudung skolah je haha

dalilasafiah said...

tudung bawal pun dah comel apa awak :)

NurulBasyirah said...

Samalah kita. saya pon jarang keluar rumah. Keluar rumah pon kalau nak pegi sekolah je. haha. bila kakak saya ajak gi jalan2, kelam kabut saya cari baju & tudung. Shawl saya berlambak tpi x pakai pon. Tak pandai la nk lilit2 bagai ni. hehe :)

Anis Farhana said...

@SakinaAlia oke lah pandai pakai shawl. saya nie pakai bawal pun disaster. mihmihmih :)

best kan stalk instashop. kehkehkeh >.<

Anis Farhana said...

@Niena Reen saya x selesa kalau pakai tudung ekspres. hehehe. ntah la kenapa dan muka akan berubah terus jadi makcik2 lol. >.<

siara elina said...

waalaikumusalam . saya kat rumah memang takde shawl.. satu pun takde. tapi saya selalu guna bawal, kadang2 saya transform kan bawal tuu jadi selendang.. jimat duit sikit hehe

Anis Zahidi said...

waaalaikumusalam .. anis ni suka pakai shawl dan bawal ..

Nina Maslizza said...

Nina suka pakai bawal..tapi BF suka tengok nina pakai tudung bawal. Dia macam,,tengok muka innocent

nanakimie said...

bawal!heee...shawal belum pandai lagi,maybe satu hari nanti^-^

Nur Farizah said...

wooh! kite samelah,,xde satu shawl pon kat rumah and x reti pakai pon,,kite pon x reti berfashion and mmg suke pakai bawal je,,slalunye kawan2 yg dok jadikan kite model tudung diorang kalau time jalan2,,tapi kite x beli pon,hehe,,tgk2 je,,

atiqa aris said...

sy dulu kaki shawl sekarang dah ke bawal pulak. terbalik sudah kita. haha pape pon asal sesuai n tutup aurat, bedal sajaa :DD

ɑ n i s said...

Saya lebih kepada tudung bawal :D

Fatanah Khirizan said...

sama la kita kak anis...tak selalu keluar rumah dan tudung pun ada sikit je,hehe :) tapi saya lebih suka pakai bawal sebab lebih senang nak pakai drpd shawl...dulu2 saya tak pernah pakai shawl ataupun bawal...pakai tudung ber'awning' tu je,haha...sekarang nipakai la jugak tudung bawal sebab tengok ramai kengkawan saya pakai tudung bawal,saya pun teringin la,haha...tak tau la pulak lepas ni saya tergerak hati nak pakai shawl,hehe...saya ni suka yang ringkas dan simple... hohoho :D

p/s:panjang pulak saya komen kan? sorry la noh,hehe :)

Affy Afiqah said...

both :)
dua2 selalu pakai~

Eda Johari said...

lebih prefer bawal then selendang :)