Friday, 25 October 2013

Kem Rakan Muda di Sedim Eco Resort

Assalamualaikum.

Sebenarnya kem nie dah lama, awal september haritu. Lagipun kem nie 2 hari ja. Kalau kira jam, tak sampai 24 jam pun. Tapi memandangkan ini kem yang pertama aku pergi(tolak kem masa sekolah rendah) haruslah digembar-gemburkan dengan bangganya. Gituu ^__^

Sebenarnya aku takmau pun pergi kem tu, sebab takut jadi apa apa. Dah la beberapa hari sebelum kem tu, ada orang meninggal dekat sedim. Memang nebes habis rr. Last last pergi jugak walaupun tadakkk geng. I iz sad. Pergi pun sebab nak menimba pengalaman kononnya. Konon jelah. Perjalanan pun dimulakan pada sekian sekian hari(aku lupa bila lol).

Tempat yang aku pergi nie tak berapa nak sedim sangat. Hehe. Sedim dalam lagi. Tapi yang bestnya, bas tak masuk dekat tempat kem tu sebab jalan kecik uolls. Bas tak muat doe nak masuk. Terpaksa lah kami semua berjalan gila jauhh. Memang kem penjelajahan lasak sungguh! Sampai sampai sana terus cari kipas hahaha. Gila tak rock uolls tapi memang serius panas gila. Fuhh. Panas sebab dosa barangkali?

Kem nie nama ja bertempat dekat resort tapi kami semua tidur dalam pondok hokehh. Mula mula semua takmau tidur dalam pondok sebab nampak macam seram. Nampak macam nak roboh pun ada. Abang tu pun marah marah sambil suruh pasang khemah tapi at last kami semua tidur dalam pondok sebab semua mengada gila takmau tidur dalam khemah pulak termasuklah aku kehkehkeh. Inilah pondok yang tangganya macam nak patah.

Malam tu ada aktiviti yang paling aku tak suka iaitu night walk. Sebelum night walk, kena dengar ceramah pasal apa ntah. Aku tak berapa nak dengar sebab hati tengah panas beb. Orang sebelah aku(sekolah lain) dok mengata kat kawan aku termasuklah aku sendiri. Jebon sungguh! Hmmmm relax relax... ada ubi ada batas ada hari aku balas. Tunggu hampa!

Dalam pukul 1 kot, habis night walk. Memang penat gila ah. Habis basuh kaki semua, balik pondok dan tidurrrr. Sebenarnya tak tidur sangat pun sebab banyak sangat gangguan. Bising lah, bunyi alarm lah, tak selesa semua lah. Tidur pukul 2, bangun pukul 4.30. Thanks untuk filzah sebab henfon hang buat kami terjaga pukul 4.30 :) Ingatkan ramai bangun awal, rupanya kami ja semangat. Berjalanlah kami 5 orang ke tandas. Sejukkk. Aku bukan setakat sejuk, nebes pun ada sebab tandas tu agak errr...

Disebabkan kami terlebih semangat dan tersiap awal(pukul 5 dah siap), maka kami pun menghabiskan masa dengan bersembang diatas tangga pondok macam nak patah sambil merenung bulan mengambang. Haa, baru aku teringat yang kami night walk pada malam jumaat ngehngeh. Esok tu ada jungle trekking. Jungle trekking macam biasa, masuk hutan, redah sungai dan lain lain. Abang tu janji pukul berapa, mai pukul berapa. Gila lambat. Aku punyalah semangat sampai pukul 5 dah siap. Mencik ah cenii!

Balik dari jungle trekking, bermulalah sesi kemas baju sebab nak balik dah ohoiii. Memang seronok gila ah. Seluar akyang basah sebab redah sungai pun aku buataktau ja hahaha. Masa nak kena berkumpul bartukar. Tapi ingat boleh balik camtu ja?! Takdak maknanya! Kena lah marah sedas dua dengan sorang kakak nie. Ohsem. Memang dari awal sampai habis, asyik kena marah ja. Sentap iolls.

Oke lah. Cukuplah sampai kat sini ja. Kang kalau tambah lagi, hampa muntah lak hahahaha. Btw 10 Nov nie iolls kena pergi kem lagi dekat Sungai Petani pulak. Aktif sungguh iolls tahun nie noks bhahahahaha. 

Assalamualaikum.

17 comments:

Zara Nurhaidah said...

waaah ! best camping ! rakan muda ? zara pena ikut masa ting.1 .. hikhik..

Lieya Von Jay said...

berkelah kat sg sedim memang best :)

siti fatimah said...

we,nak tegelak ayat ag.sambil suruh pasang khemah tu,.ayat baku gila!

✗ fifiyfitrianiee ✗ said...

wahhh saya suka sangat lah kalau aktiviti mcm ni.. hehe

Ayu Zan said...

waaa...aktif btl join macam tu. best kan.. back to nature.

Anis Farhana said...

@Zara Nurhaidah memang best! tak rugi join. hehehe :)

Anis Farhana said...

@Lieya Von Jay sejuk je kann. hehe :)

Anis Farhana said...

@siti fatimah jebon la hangg. hahahaha. :p

Anis Farhana said...

@✗ fifiyfitrianiee ✗ saya pon dah mula suka. hikhik :)

Anis Farhana said...

@Ayu Zan tahun nie aktif sikit sebab tahun depan dah spm. heee :)

ejulz said...

mesti seronok kem ni.. :)

Join jugak GA ni..

http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

khairie said...

mcm best jer kat sedim..belum pernah sampai lagi...

Nadratul Syazwana said...

Ni Sedim yang dekat Kedah tu ke?

Anis Farhana said...

@Nadratul Syazwana ya, kat kedah :)

CPTatie said...

menarik. rindunya nak pergi camping

peterpan. muq said...

tumpang tanya,em bayaran berapa kalau nak buat penjelajahan lasak for rakan muda?😊

Anis Farhana said...

@peterpan.muq : Sorry, saya tak tahu :)