Thursday, 30 May 2013

Kenapa Aku Jarang Join Contest/Ga?

Assalamualaikum.

Amboi, sombongnya tajuk. Hahahaha.

Lawak ka? ._______.

Okey. Mood hari nie tak berapa nak okey. Sedih. Earning churpchurp takmau naik. Dah tu, zaman bila aku boleh cashout kalau camtu huhu. Sedih betul. T.T

Nuffnang pun baru ada tujuh hinggit. Lagi sedih T.T

Okey.

Sekarang nie banyak kan blogger yang melangsungkan(dah macam melangsungkan perkahwinan haha) giveaway, segmen, contest and whatsoever. Tambah pulak sekarang nie time cuti kan, memang berlungguk ah giveaway, segmen, contest. Tapi hampa perasan tak yang aku jarang join semua tu. Nampak takkkkkkkkk?

Ada sebab hokey aku tak join semua tu. Bukan tak join, jarang join. Btw eh, aku tak kata kat sapa sapa okey. Jangan nak booo aku pulak lepas nie ya.

1. Kena tag orang.

'kalau tag orang, peluang nak menang lebih besar!!'
Aku benci betul ayat tu. Hehehe. Dah tu siap cakap -> wajib tag sepuloh orang, kalau tak penyertaan anda tak dikira.

Demm. -_-'

2. Kena follow twitter, blog, instagram, facebook whatsoever.
Arghh. Aku tension betul lah benda benda nie semua. Tau lah hampa nak bagi hadiah tapi agak agak lah nak bagi syarat pun. Nie nak bagi topap 3 ringgit untuk sorang pun suruh follow macam macam. Kalau bagi camera ka phone sebijik takpa lah jugak! Nak suruh follow boleh ja tapi tengok lah hadiah yang hampa bagi.

3. Takut contest/ga dibatalkan.
Nie yang paling aku tak suka nie. Kalau kena tag, follow orang okey lagi. Nie kalau dah masuk bab macam nie, memang aku tak puas hati. Nak unfollow balik sponser, penganjur dah delete entri. Hehehe. Tambah pulak sekarang banyak kes kes macam nie, tu yang membuatkan aku takut nak join tu.

Itu lah sebab kenapa aku jarang nak join contest dan ga. Hadiah best tapi bila tengok syarat. Hmmm -_- . Btw entri nie macam nak ajak bergaduh ja kan. Sori kalau ada sesapa yang terasa ka apa ka. I'm sori. Mood aku tak berapa nak baik sekarang. huhu. I'm sori na?
ada lagi satu, solat.
Assalamualaikum. Selamat petang. 

ps : lepas nie, kalau aku buat ga, mesti takde sapa nak join. wkwkwkwkwk >.<
ps : mood tak okey tapi gegeh nak update entri. sebab tu nampak macam entri marah marah tu >.<

28 comments:

  1. Kalau Mimi, malas join ga and contest sebab kalau menang hadiah tak pernah dapat :/

    ReplyDelete
  2. hehe. sma la jugak. kalo sy pown kadang2 ja join..syarat bnyak sngat ..

    ReplyDelete
  3. sye tksuka yg kne follow twitter..rasanya mcm amek kesempatan pulak padahal GA ni dianjurkan kat blog je tiba-2 twitter terlibat sama hahaha -_-

    ReplyDelete
  4. @Mimi Mimot kan?? hahaha. dah berapa kali kena :(

    ReplyDelete
  5. syasya sokong part (takut contest/ga dibatalkan)syasya pernah kena sekali.. penat je follow blog-blog sponser tiba-tiba dibatalkan sebab tak capai target pastu target dah lah tinggi.

    ReplyDelete
  6. @Adib Veron hahaha. tengah panas nie. haish >.<

    ReplyDelete
  7. @mazni kan? tetiba twitter/instagram pun terlibat. huh :(

    ReplyDelete
  8. no 3 paling xsua.. penat2 kita buat entri panjang lebar last2 terbatal sebab penyertaan kurang.... kuang kuang kuang... :)

    ReplyDelete
  9. xmo sedih2 eh..akk dah tlng click2 tuk awk.. =)
    akk pun jrng juga join2 ni..sebab syarat yng kadang tak munasabah tu la..

    ReplyDelete
  10. @SyasyaHusnina ha'ah. penat je tekan sana tekan sini. letak target banyak2 buat apa ntah, sikit2 dah rr*emo*

    ReplyDelete
  11. banyak tak suka no.3. hahaha. kalau boleh, teruskan jelah. hadiah kurang pun takpe. tak gituuu?

    ReplyDelete
  12. @Mimie Najib hahaha. thank you akak. :D

    syarat gila betul!

    ReplyDelete
  13. paling x suka kena tag banyak2 then follow sponser banyak2.. =="

    ReplyDelete
  14. Tak suka GA yg kna follow dgn twitter , instagram apa bala sekali. Follow blog cukup lah :D haha

    ReplyDelete
  15. @siti nurul 'afiyah shaikh ahmad jafni Hahah. tulah kan. apa kena mengena dengan instagram ntah >.<

    ReplyDelete
  16. aqis pon malas join GA, dik. baik buat cerita sendiri, hati pon puas sendiri :)

    ReplyDelete
  17. sebenarnya join GA atau Segmen ni baik untuk SEO...masuk ja walaupun x menang.tapi backlink tu yang penting untuk SEO
    Reaperz.net

    ReplyDelete
  18. same la kite.tak suke join bende2 ala nie..

    kene on fb,like all the page,follow ntah pape.kalau dapat hadiah takpe la..nie satu ape pon tak pernah dapat.
    dah pencen join contest2 nie sume.huahua

    ReplyDelete
  19. kalau ada masa teman join, tp klu xde masa.. jemput camne pun teman x dapek join.. heee

    ReplyDelete
  20. awak sama lah macam kite dik..
    kalau bab like2 tue lah yang paling lemah..
    sebab fb nye nan ado..hehe :)

    ReplyDelete
  21. yang no.3 tu paling Za tak suka..

    ReplyDelete
  22. sama lah kita...leceh kan GA bagai nie semua hehe

    ReplyDelete
  23. ga nie ok..cuma kekadang yang buat mselim3 lemah kalau kena tag orang,,,adui,,, bukan senang nak tag orang kekadang orang yg di tag pn x suka,,,,kan.

    mselim3

    pls: buat GA yang mudah2 aje...huhuu

    ReplyDelete
  24. huhu. sama lah dgn saya. agak tak suka kalau nak follow/like/share bagai tapi hadiah tak lah best mana pun. Top up/brg blog je yg lebih. Tapi saya sangat sokong dgn blogger yg buat MEGA GIVEAWAY camtu. sudah tentunya hadiah dia semua best-best! Berbaloi dgn apa yang kita follow/like fb,twitter,instagram semua tu. ye lah, bukan apa.. ingat senang je ke nak bagi barang free mcm tu je? saya pernah anjurkan giveaway dan saya faham situasi para sponsor. yang tak pernah anjurkan ga mungkin tk tahu. Apa yg dia minta untuk Tag/follow semua tu normal lah. Cuma peserta je yg tak faham dgn situasi tu. Cuba kalau blogger terkenal buat ga dan suruh ikut syarat seperti itu, sudah tentu ramai yang sertai kan? Dah tak fikir dah benda tu semua. Ini agak tak adil sbb kita selalu ikutkan hati. Mentang-mentanglah hadiah ciput je terus taknak join. Inikah sikap blogger? Bab ga batal pula, kadang2 sponsor tu tarik diri last min. kita takleh nk buat apa. Hak masing-masing kan. yang penting sbg seorang blogger, kita kena lah sokong blogger yang lain. Jangan pula nak maki hamun tak tentu pasal. Apa yg penting, ga tu dibuat seikhlas hati dan peserta yang sertai pun dapat ikut terma&syarat dengan seikhlas hati. Kalau boleh, jangan judge org sesuka hati. -naihat buat diri sendiri dan masyarakat. huhu- Giveaway ni cuma nak kasi meriah je. Sekurang-kurangnya dpt kenal dgn blogger yg lain. mcm yg saya ckp td, kita sbg peserta mcm2 boleh complain. Tapi cuba kita yg anjurkan ga, fuhhh mmg tak cukup tgn, tak cukup tidur. Jadi, tolonglah hargai . Bukannya apa kita ni selalu fikir pasal diri sendiri je, tak fikir org lain. Tak baik mcm tu. Sama-sama kita tolong rakan blogger dan sama-sama kita berjaya dalam bidang ini. sekian,terima kasih :)

    ReplyDelete

Sapa komen dia baguihh.