Thursday, 6 June 2013

Fungsi Facebook Bagi Aku?

Assalamualaikum.

Yeah. Lagi 2 hari ja cuti then sekolah macam biasa. Arghhh. Rasa macam sat ja cuti kali nie. Mau tak rasa sat, dah aktiviti aku 2 minggu nie semua aktiviti melaghakan hahaha. Memang betul betul menghayati 'cuti' :p

Disebabkan semangat nak update blog sedang menggila tapi takdak idea, so aku hentam ja lah idea mana yang terdetik di kepala hotak, aku bedal ja. Muahahaha. Janji blog den update sudah. Kang kalau tak update lama lama, earning nuffnang tak naik pulak. Dah la earning memang ciput ja. Sedih iolls T.T

Okey, kalau hampa tengok tajuk pun hampa dah boleh agak kan apa yang aku nak pungpangpungpang kan? Memandangkan hampa dah tahu, so kita teruskan ja lah tanpa perlu membebel panjang panjang. Hehe. Motif sangat kannn padahal malas nak taip uolls.

1. Main games.
Lepas format netbook nie dulu, satu games pun takdak dalam netbook. Dulu kemain sombong dengan games dekat facebook. Tak best katanya hahaha. Sekarang, hang lah tempat ku lepas keinginan nak main games yang membuak buak. Nak download games masuk netbook, malaihh.


2. Exchange links Churpchurp
Dulu banyak ja orang nak exchange tapi sekarang dah kurang. Bila aku semangat, takdak sapa nak exchange. Bila aku malaih nak bukak account churpchurp, ada ja nak exchange. Haish. akibatnya, earning churpchurp aku dah lama tak naik.

3. Ping entri baru.
Oh ya. Sebagai blogger suam suam kuku, ping blog merupakan perkara yang sangat penting. Lain lah kalau aku nie blogger femes kan, tak ping pun beratus orang mai blog. Den nie kalau ping entri pun belum tentu dapat beratus. Berpuluh pun tak sampai aihhh.

Krik krik krik >.<

4. Tanya kawan something
Nie semua pasal henfon takdak kredit. Kalau ada kredit pun tak guna pongg. Hahaha. Ini semua sebab henfon aku selalu hilang. Pernah sekali tu, tengah malam nak tido, cari henfon merata tak jumpak. Sana tak jumpak, sini tak jumpak. Last last pergi tido tapi mulut tak berhenti cakap;

'eh, mana pulak. tadi aku pegang'

Padahal duduk dalam poket. Dem.

5. Stalk orang.
Okey. Kalau bukak facebook, mesti kena stalk sorang dua. Mesti hokeyy. Ahh, takdak lah. Tipu ja. Kalau aku ada mood, tengah happy, tak tahu nak buat apa, aku stalk lah orang. Selalunya aku stalk blog orang. Hehe, jarang sangat ah stalk fb nie. Malaihhhh ihik.

Okey. Tu ja fungsi facebook bagi aku. Nak mencari kenalan takdak dalam senarai hokey sebab aku tak suka berkenalan. Aku tak suka berkenalan sebab aku nie malaih nak layan. Hahaha. That's why aku suka letak off chat padahal dok best main game marketland. Ihiks.

Apa fungsi facebook bagi hampa?

Assalamualaikum.


ps : aku nie asyik malas je kan. nasib baik bila dekat sekolah rajin. rajin nyembang hehehe >.<

ps : ingat nak join DiGi WWWOW yang under 16 tu tapi ada ke yang nak undi aku setiap hari. huhu. hadiah best kottttttttttttttttt T.T

ps : nanti aku join, undi aku naaaa. undi tau tau tau tau tau


'Panggggggggg' - kena tampar


T.T

11 comments:

Nur Aqilah said...

sy tak ada fb. so, tak ada fungsi utk sy. :)

lynndamya said...

hahaha, fungsi Facebook aku, hmm...utk ambil tahu psl org lain kot, mcm jaga tepi kain org, dan gosip2~hahaha :p

Lissa LaLissa said...

selalu guna fb untuk main game, stalk orang dan contact kawan secara freee.. haha

Anis Farhana said...

@Nur Aqilah ingat nak delete fb tapi banyak pulak fungsinya. muahahaha.

best kan takde fb?


aman je. hehe

Anis Farhana said...

@lynndamya hahahaha. tujuan tak baik nieeeee. hahahaha. suka gosip yerr :D

Anis Farhana said...

@Lissa LaLissa yaaa. sama. contact kawan tu semestinyaaaa. hihihi

hafiz said...

cool blog, saya baru lagi dalam dunia blog ni..hehe..jemputlah yer...
www.therememberguardian.blogspot.com

Liza Razak said...

saya jarang aktif facebook..x taulah kenapa...huhu..selalu share link entry baru je kat group blogger :)

Anis Syazwani said...

fb nie untuk tujuan yang berfaedah :)
Btw, vote me, please! ^_^
http://wwwow.my/display_entry.aspx?ID=fea9043e-75bf-4895-8ef0-a70532f907ad
Thank you, sis!:)

eiyna tyna said...

fungsi facebook bagi den nieyhh . stalk org perkara plingg pentingg sekali . hehe dan one more thingg is main gamee :D

Mohd Selim Zainal said...

fungsi facebook mselim3 sama dengan anis farhana..huhuhu... tp elakkan baca gosip2 tp terbaca gak...cuma jgn percaya sangat nama pun gosip kan...

mselim3