Thursday, 9 May 2013

Exam

Assalamualaikum.

usaha dan doa kena seiring. doa senjata orang Mukmin :)
12 haribulan lima, hari ahad nie aku start exam uolls semua. Exam untuk pertengahan tahun. Dah nak dekat setengah tahun aku jadi budak form 4. Sekejap sangat masa sekarang. Rasa macam baru ja masuk 2013. Dah banyak masa aku habiskan untuk perkara yang sia sia. Astagfirullah.

Study last minute still jadi amalan aku. Haish. Bilalah nak berubah perangai yang satu tu. Suka tangguh tangguhkan kerja. Suka sangat. Nasib baik result pmr aku okey walaupun study last last minute. Kalau tak okey, mau aku kena ceramah 23 hari 23 malam! Tak sanggup weh tak sanggup!

Oh ya, rasanya banyak dah sekolah yang start exam minggu nie. Sekolah aku busy minggu nie. Dengan pilihan raya lagi, dengan hari anugerah lagi. Macam macam hal. Jadi, exam pun start minggu depan tapi sejarah kertas 3 n sivik dah jawab. Budak laki kelas aku cepat ja jawab soalan sivik, yang aku nie dah tersengguk sengguk cari jawapan. Aku sumpah tak paham macam mana depa jawab cepat sangat -_-

Btw hari anugerah berlangsung hari nie. Gila boring. Hahahaha. Orang yang datang rasmi tu cakap slow gila kot. Kawan aku cakap dekat aku;

'weh Anis, hang p lah tolong dia baca. hang kan baca laju.' - Hadi atau nama sebenarnya hadirah. Aku suka panggil dia hadi :D

Dapat pen n sijil. Kenapa tak bagi duit ja. InshaAllah aku belajaq tak berenti nanti. Hahaha. Mata duitan gila $.$
anugerah pelajar terbaik pmr 2012
Assalamualaikum. Doakan aku berjaya jawab exam dengan baik :)

ps : aku tetiba suka dengar nasyid haha. seiring sehaluan unic best :)

16 comments:

  1. haha.tahniah yg pmr dapat gempak..sklah akak budak2 pmr dapat juga duit tak silap..huhu..tak apa..spm nanti usaha lebih..nanti dapat pi anugerah lagi..dapat duit..hehe

    ReplyDelete
  2. goodluck exam..lupa nak wish..btw kita dah click tiga2..nanti tolong click balik ea..

    http://my.sharings.cc/nanaliena/share/SamsungGalaxyS4

    http://my.sharings.cc/nanaliena/share/NokiaAsha310

    http://my.sharings.cc/nanaliena/share/MIMMA1

    ReplyDelete
  3. goodluck kak ^^ btw, lia pon exam. bru je exam pgi tdi. nanti smbung hari ahad ni balik :3

    ReplyDelete
  4. anda pasti berjaya, tapi kena rajin study tau..hehe~

    ReplyDelete
  5. Salam.

    Myra singgah blog ni sambil jemput join bloglist saya. *wink

    Tq. :)

    ReplyDelete
  6. Lega zaman tersebut telah berlalu. Sekarang ini pandang hadapan bagaimana hendak menjana pendapatan.

    ReplyDelete
  7. @Nana Liena Wahh, best ah dapat duit. saya tiap tiap tahun dapat sijil je. hmm, takpelah. redha >.<

    ReplyDelete
  8. @Alyn Roslan Thanks. hahaha. nie yang payah nie :D

    ReplyDelete
  9. @Nieyxzha Hassan Yeah. inshaAllah akan fokus sehabis yang mungkin :D

    ReplyDelete
  10. @akubiomed semoga berjaya menjana pendapatan :D

    ReplyDelete
  11. smga bjya lam exam dik.. haha..suka gax lagu tu..bests!! walaupun lgu lama :)

    ReplyDelete
  12. gud luck exam :)
    kalau cepat masuk,study lambat pun takpe..hik3

    ReplyDelete

Sapa komen dia baguihh.