Thursday, 9 May 2013

Exam

Assalamualaikum.

usaha dan doa kena seiring. doa senjata orang Mukmin :)
12 haribulan lima, hari ahad nie aku start exam uolls semua. Exam untuk pertengahan tahun. Dah nak dekat setengah tahun aku jadi budak form 4. Sekejap sangat masa sekarang. Rasa macam baru ja masuk 2013. Dah banyak masa aku habiskan untuk perkara yang sia sia. Astagfirullah.

Study last minute still jadi amalan aku. Haish. Bilalah nak berubah perangai yang satu tu. Suka tangguh tangguhkan kerja. Suka sangat. Nasib baik result pmr aku okey walaupun study last last minute. Kalau tak okey, mau aku kena ceramah 23 hari 23 malam! Tak sanggup weh tak sanggup!

Oh ya, rasanya banyak dah sekolah yang start exam minggu nie. Sekolah aku busy minggu nie. Dengan pilihan raya lagi, dengan hari anugerah lagi. Macam macam hal. Jadi, exam pun start minggu depan tapi sejarah kertas 3 n sivik dah jawab. Budak laki kelas aku cepat ja jawab soalan sivik, yang aku nie dah tersengguk sengguk cari jawapan. Aku sumpah tak paham macam mana depa jawab cepat sangat -_-

Btw hari anugerah berlangsung hari nie. Gila boring. Hahahaha. Orang yang datang rasmi tu cakap slow gila kot. Kawan aku cakap dekat aku;

'weh Anis, hang p lah tolong dia baca. hang kan baca laju.' - Hadi atau nama sebenarnya hadirah. Aku suka panggil dia hadi :D

Dapat pen n sijil. Kenapa tak bagi duit ja. InshaAllah aku belajaq tak berenti nanti. Hahaha. Mata duitan gila $.$
anugerah pelajar terbaik pmr 2012
Assalamualaikum. Doakan aku berjaya jawab exam dengan baik :)

ps : aku tetiba suka dengar nasyid haha. seiring sehaluan unic best :)

16 comments:

Nana Liena said...

haha.tahniah yg pmr dapat gempak..sklah akak budak2 pmr dapat juga duit tak silap..huhu..tak apa..spm nanti usaha lebih..nanti dapat pi anugerah lagi..dapat duit..hehe

Nana Liena said...

goodluck exam..lupa nak wish..btw kita dah click tiga2..nanti tolong click balik ea..

http://my.sharings.cc/nanaliena/share/SamsungGalaxyS4

http://my.sharings.cc/nanaliena/share/NokiaAsha310

http://my.sharings.cc/nanaliena/share/MIMMA1

♥ Lia Abdillah ♥ said...

goodluck kak ^^ btw, lia pon exam. bru je exam pgi tdi. nanti smbung hari ahad ni balik :3

Alyn Roslan said...

anda pasti berjaya, tapi kena rajin study tau..hehe~

myraVea said...

Salam.

Myra singgah blog ni sambil jemput join bloglist saya. *wink

Tq. :)

Nieyxzha Hassan said...

Good luck! Fokus ye ^^

akubiomed said...

Lega zaman tersebut telah berlalu. Sekarang ini pandang hadapan bagaimana hendak menjana pendapatan.

Anis Farhana said...

@Nana Liena Wahh, best ah dapat duit. saya tiap tiap tahun dapat sijil je. hmm, takpelah. redha >.<

Anis Farhana said...

@Nana Liena Thanks and done click :D

Anis Farhana said...

@♥ Lia Abdillah ♥ Dah exam yer. jawab elok elok :D

Anis Farhana said...

@Alyn Roslan Thanks. hahaha. nie yang payah nie :D

Anis Farhana said...

@Nieyxzha Hassan Yeah. inshaAllah akan fokus sehabis yang mungkin :D

Anis Farhana said...

@akubiomed semoga berjaya menjana pendapatan :D

AiSyA LiEzA said...

smga bjya lam exam dik.. haha..suka gax lagu tu..bests!! walaupun lgu lama :)

asliner said...

gud luck exam :)
kalau cepat masuk,study lambat pun takpe..hik3

cci said...

Gud luck dear