Wednesday, 11 February 2015

19 days to go

Assalamualaikum.

Tinggal lagi 19 hari sebelum result SPM keluaq, fuh. Nervous. Restless. Ketaq.

Lani bila makan apa apa, semua pun rasa tawaq hebiaq haha. Ketaq la kononnya puii. Aku takdak la sampai jadi macam tu uolls. Nafsu makan aku masih terkawal dan kadang kadang tak terkawal sebab kerja nak makan ja. Pukul 2 3 pagi pun kadang kadang dok merengek lapaq sorang sorang sobs. Berat aku jugak makin naik okay, dulu underweight lani dah normal T.T

Tapi okay la normal.

Dulu masa nak ambik result PMR pun camni jugak keadaan dia haha. Sehari sebelum ambik result PMR, gigih gila aku berjalan dalam rumah sambil berharap esok ambik result dengan badan slim gitew. Tak cukup berjalan, aku berlari lari anak pulak. Dah lepaih lari jalan semua, teruih feeling dah kuruih padahal sama ja takdak perubahan pun haha tension pulak aku.

Dan sejujurnya, masa tu aku tak pikiaq sangat pasai result, aku lebih pikiaq pasai berat aku haha. Masa dok depan pengetua baru rasa nervous sikit, masa dekat rumah dok tension kenapa berat badan naik. Berbeza pulak dengan lani. Lani tak dok depan pengetua pun aku dah nervous, restless dan ketaq gila kot. Kadang kadang sampai dok bercakap sorang sorang, punyalah ketaq :')

Assalamualaikum.


ps : Berat aku naik 3kg. Okay T.T . Tinggi turun 1cm. Tak okay! T.T. Awat lak tinggi aku kurang, ni yang tetiba nak tension tanpa sebab ni. Tapi Alhamdulillah cuma 1cm yang kurang, kalau 3cm tinggi aku dah sama dengan Timot(tak sure lah tinggi timot berapa tapi timot rendah haha. eh timot dah reveal tinggi dia dalam komen haha). Oh please jangan.

pss :
Yeah buku Diagnosis 2 aku dah sampai. Baru baca part FL, tu pun baru dua bab sebab rasa macam malaih pulak nak membaca semenjak habih sekolah ni haih. Masa sekolah pun dah malaih gila ni kan pulak masa dok tengah senang lenang ni haaa.

30 comments:

Mialia said...

erk mcm mana tinggi boleh turun pulak ? xD umur dah 17+ pon ada perubahan tinggi lagi ke ?


btw u are like my friend. suka countdown xD Saya pon nervous ni. paling nervous dgn add math :(

Muhammad Shahril said...

kita sama . Sama2 lepasan SPM . Harap2 , keputusan kita baik yee . Jom singgah blog shahril pulak . Saling eratkan ukhuwah .

Encik Skema said...

Hahhaah. Punya nervous la ambik result SPM. Tapi memang patut nervous pun, sijil yang akan digunakan dalam kehidupan kot, sapa jer tak nervous. Semoga mendapat kejayaan yang cemerlang. Jika dah buat yang terbaik, tawakal sahajalah kepada Allah. :D

P.s : Untunglah dah baca sampai ke Diagnosis 2. Saya Diagnosis 1 pun tak jumpa jumpa lagi. Hahah

Siti Aisyah Japanie said...

Waa.. tak lame lagi. berdebar rasa.. hm. dh isi UPU? hehehe.

Best nya dah ada diagnosis 2. mana order? or beli kedai buku?

Anis Farhana said...

@Mialia : saya pun taktau macam mana boleh turun pulak hehe tapi saya rasa tu memang actual height saya. Kiranya, selama ni saya ditipu oleh pengukoq ketinggian dalam library hee.

Saya paling takut kimiaaaaa. Ya Allah tolonglah bagi dapat A T.T


@Shahril : InsyaAllah :) Apa apa pun, good luck!


@Encik Skema : Dok tengah nervous tahap dewa dah ni tskk. Memang sejak habih spm saya dok bertawakkal ja ni T.T

ps : Diagnosis yang first boleh beli dekat mphonline :)


@Aisyah : Fuh memang berdebar2 niii. Dah hehe :)

Diagnosis 2 boleh beli dekat ig whitecoateffect. And banyak lagi ig yang jual hehe. Saya beli dekat myhijabwardrobe :)

Mazni Munawar said...

Ya Allah takut gilaa.. rasanya pemeriksa msti dh habis check kertas kita. setiap kali fikir pasal result je rasa ngeri gila. takut tk dpt banggakan parents T__T dah cuba dh buat yg terbaik..

siti fatimah said...

Haii anisot ku syg!~~~♥

:D tinggi aku 153 kott.sekarang dah naik 5cm.haha mohong sgt.
Aku nebess we.risau gila tnggu result.nk teriak smua ada!tawakal jaa yg mampu. :(
Hg hantaq dak lgi buku teks?

Ikhlas daripada,
Timotmu ♡
Comel komen aku,siap ada love kot. ♥♥♥♥

Anis Farhana said...

@Mazni : Haah mesti dah habih check semua, lagipun dah tinggal berapa hari ja hehe. Kann. Mak saya selalu dok sebut saya dapat result elok semua, macam berharap gila. Takut pulak kalau dapat result yang tak berapa nak... baik. T.T

Tawakkal dan berdoa dan buat solat hajat ja mampu sekarang ni :')


@Siti Fatimah Hanim bt Alias : Haiii timot love love sikittt.

Puiii la dah naik 5cm hahaha. Wehh tinggi aku lani 156cm, nasib tinggi dari ag haha. Anddddddd aku pun nervous gila lani nak tidoq pun rasa tak senang hati takut result teruk mana aku nak tak muka iolls ni haaaaa. Meh la berdoa sama samaaaa mot, semoga dapat result cemerlang okay.

Aku xhantaq lagi woi xtau bila nak hantaq haha amik result nanti kot >.<

Tak ikhlas daripada,
Anisotmu hahahaha <3 <3 <3 <3 <3 love aku banyak dari ag kbaiii.

nayfatimah rasyid said...

semoga dpt result yg awesome ')
akak pon tak cari lagi buku diagnosis tue .. mcm menarik jew

Nur Hafzhan said...

Goodluck anis. Jangan neves neves. Semoga result gempak. Nanti jadi la junior akak kat uum mai XD hew hew (Ceh tetiba promote).

Mohd Syarizwan said...

gud luck for the result... btw, untunglar dah dapat baca DIAgonis 2 tu...

Aqilah Azmi said...

omggg wahhh hihihi <33333
bestnyaaaaaaaaaaaaaaaa
hahahaha saje je :p
takpe.
tenang tenang.
may allah ease everything for u dik!
hik

Anis Ifham said...

memang menggelabah bila tarikh makin dekat. hehehe. tapi, sabar dan banyak berdoa, ya! :)

Hidayah Suhailee said...

yaya pun dah naik resah tunggu result spm.. good luck anis

Lynn Damya said...

Salam, hahah teringat plak sy mase nak amek result spm dulu, punyalah gigil smpai berselubung dlm selimut..owh sgguh bengong rasanya.. hahah

Nik Ainaa said...

tahniah :)

http://nikainaa.blogspot.com/2015/02/tahniah-kepada-pemenang-giveaway.html

Mialia said...

congrats :P menang giveaway nile :D

FarhanahAdzlan said...

awak takut result spm nak keluar saya ni apatah lagi result stpm keluar lagi awal dari spm. bila pikir pasal result terketaq kaki bak angg hahaha

Miss Xyz said...

Jap jap! Tinggi boleh turun ke?? Oh my.. Kena hati2 ni. Eish spm mmg penting tu yg risau tu. dulu saya time result spm mmg rilek je. Tp skrg!!! haihh

Hayati Hanisah said...

hai adik. Salam perkenalan. First time akak datang sini. Good luck utk result spm awak. akak pun ada adik ipar yg menunggu reult spm. Semoga semuanya baik-baik saja.

btw tahniah ya sebab menang GA anjuran nile.com.my.

Jemput ke blog akak ya. Entry terbaru tentang Bagaimana untuk berkata "TIDAK"

Zuhaira Nasrin said...

all the best nak amek result nnt :)

Izzaty Zaty said...

nervous gak tang amek result ni. haihhh.

btw, mana beli buku diagnosis 2 tu? malas la nak keluar :P

Miss Yana said...

Good luck..^^ relex jer.. Kita da buat sebaik mgkin mse jwb kan..

Anis Farhana said...

@Izzaty : Diagnosis 2 boleh beli dekat ig whitecoateffect or myhijabwardrobe. Banyak lagi sebenaqnya ig yang jual hee :))

NIfz super said...

Good Luck ya... kompem result gempak punya nih...

http://supernifzvitamin.com/category/video-testimoni/chiken-pox-video-testimoni/

Aina Ayunie said...

macam best je tengok cover buku tu.

ohh, kita sebaya la, anyway, good luck untuk result SPM~~~ 7 HARI LAGIIII.hahahhah. okay saja je nak takutkan. hhahaaaha

fobia betul la kalau dengar berat badan ni, berat saya confirm naik sangat. hahahaha. cuti cuti terperap dalam rumah la katakan

Zierwa Zainal said...

gud luck.. kira hari lagi rasa nerves.. :)doa byk2.. :)hehe

nanalee caramelo said...

good luck nanti anis :)
semoga dipermudahkan usaha anis arituuu :)

Nur Najihah said...

Good luck! Saya pun gemuruh gak ni

Farah Huda said...

Good luck Anis!