Tuesday, 3 March 2015

Result SPM aku?

Assalamualaikum.

Sejujurnya, result SPM aku tak syok sangat. A pun haihh. C dengan D ja yang berderek so aku malaih nak cakap panjang haha. Tapi aku bersyukur, Alhamdulillah takdak gagal. Aku terima dengan hati yang terbuka. Redha.

Alhamdulillah jugak aku takdak mengalami kemurungan ka gemuruh tahap melampau ka apa masa pagi sebelum ambik result. Alhamdulillah aku p dalam keadaan tenang. Sangat tenang, boleh gelak gelak semua tapi masa nak dapat slip tu memang tak dapat rr aku nak relax kan.

Tambah pulak masa balqis mai mai teruih dia cakap dia dah check guna sms, semua pakat kalut habih haha. Aku pulak asyik pusing kiri kanan depan belakang, ketaq kononnya. Ni semua salah pengetua dengan orang orang kolej semua tu la, cakap banyak gila. Tension aku.

Lepas dah umum semua tu aku kembali tenang dan segan gila nak mamp sebab cikgu panggil naik ataih pentas suruh pegang slip kononnya cemerlang la haha padahal. Waduh waduh kalau aku dapat straight A takdak la segan sangat nak tayang slip weh tapi sayangnya aku tak dapat straight A uolls.

Walaupun begitu, iolls tak melepaskan peluang naik ataih pentas uolls haha bukan selalu woih naik ataih pentas. Rugi ok kalau tak naik hahaha. Nanti boleh la membajet sikit walau result tak tera mana pun hm.

Apa apa pun... terima kasih kepada cikgu cikgu yang mengajaq saya dari form 1 sampai ke form 5. Dan kepada mak ayah yang tak marah walau result agak teruk(betul betul punya teruk tau). Alhamdulillah.

Assalamualaikum.


ps : Bila bukak ja facebook mesti aku rasa sakit hati hahaha tapi takpa lah tu rezeki depa :')

29 comments:

Kakak Tiri Cinderella said...

Tahniah, dear =D Apa apa pun result, jangan kecewa okey. All da best 4 you =D

Mazni Munawar said...

wahh smpai dapat naik atas pentas tuu.. mesti result bagus ni. tahniah!!

Aliz Elyce said...

congrats :D
mesti cemerlang ni, tuh yang naik atas pentas tuhh .
confirm 5A ke atass kan ?
wahh tahniah laaa !!!
congratulations :D

Anis Farhana said...

Mazni & Aliz : Tidakkkkkkkkkk. Saya pun harap result saya baguih tapi sayangnya tak baguih pun haha. Serius. Tak baguih. T.T

Saya pun taktau camna depa bagi saya yang dapat result ehem ehem ni naik pentas T.T

Btw terima kasih huhu

Nurfaezah Abdullah said...

jgn ptus asa dik :)

Niyaz zara said...

xpala dik..banyak lagi ujian, kat u nanti lagi banyak asaimen, project, semua yang tak terjangkau dek pikiran semua ada..hope lepaih ni adik dapat buat lagi baik..yang penting usaha kehh..don't give up :)

Mialia Amelia said...

congrats for whatever result you get ^_^ dah cuba yg terbaik kan,, anyway, sy deactivate fb dah. hahaha. menyampah je baca status2 =,= Kehkeh *dengki* haha

tgh down lepas tu nak mesej pulak tanya pasal result *pangggg

BudakVanilla said...

tahniah ya. dapat jugak merasa naek pentas walaupun tak straight a kan. hehehe :D

Anis Ifham said...

Tak apa tak banyak A, yang penting dah usaha, kan? Jangan sedih-sedih tau :)

Uwais Al-Qarni said...

wahh .. dpt naik pentas tuu

nayfatimah rasyid said...

tak per dikk
yang penting dah tahu mana nak pi lepas nieee

Farah Huda said...

Tahniah..kita pun ambil spm jugak.hehehe

Shyue Kim said...

Tahniah dear! Jgn sedih2, sis dulu pun x SPM x gempak mana. teruskan berusaha. Man jadda wa jadda! :)

http://creamylittlediary.blogspot.com/

EAT,MAKE,READ said...

tahniah anis.. :)

Sally Samsaiman said...

be more matured and keep calm! usaha lebih lagi utk masa depan nnt ye :)

Farah said...

Jangan kecewa sangat ya. Good luck for your future undertakings :)

FarhanahAdzlan said...

jangan bersedih terlalu lama. lekk luu haha start planning ur future and bangkit dari kegagalan :)
saya dulu pon spm biasa2 jee alhamdulilah lepas stpm baru ok :)

Farha Kimah said...

tahniah dik :)

Aqilah Azmi said...

aaahaaa tak straight tapi mesti berjuta A tu kannn hahaaa
congrats awak!
im so happi for yaaaa alhamdulillah!
so now, masuk mana pulak? :p

Anis Farhana said...

@Aqilah : Haahhhhhhhh berjuta juta A hahaha takdok aihhhh T.T but still Alhamdulillah :)

Masuk mana mana yang terima result teruk kita huhuhu sedih pulak tetiba T.T

Mia :) said...

Hai awak. Congrats eh :)
Welcome to college life!

Nur Khairiah Irwanie said...

tahniah dik n welcome to univesity =)

Syahmi Zaludin said...

Tahniah! Teruskan sikap positif! =)

Jemput baca my latest entry =)

http://syahmizaludin.blogspot.com/2015/03/hidup-tak-best-perlu-ke-matikan-diri.html

Maria Firdz said...

Teruskn perjuangan...
Saya datang ziarah, baca entry dan follow...
Moga diberkati dan dirahmati Allah selalu... :-)

Encik Skema said...

setiap orang mempunyai rezeki masing masing. Jika bukan sekarang, pasti akan ada nanti. :D

Zierwa Zainal said...

chill!! dulu rsult zz x bgus jugak tpi alhamdulillah dpt move dgn buat yg terbaik masa dip n deg..

Allah tahu yang terbaik untuk kita :)

Lenovo A536 said...

Tahniah..spm bukan penentu segalanya dik:)

ainiezulaikha said...

tahniah SPM . sambil tu jom join Ga ika . http://ainiezulaikha.blogspot.com/2015/03/2nd-giveaway-by-ainie-zulaikha.html

PemilikBlog Inilamanblogsaya said...

jangan putus asa :-)