Thursday, 13 December 2012

Sebab Kenapa Jangan Klik Iklan Churpchurp

Assalamualaikum. 

Malam malam nie best kan kalau aku buat lawak sikit. Yala, semua orang tension sebab Malaysia lawan ngan Thailand kan. Aku sorang ja macam tak kesah sangat sebab otak aku penuh dengan persoalan pasal result PMR. Meletop otak aku kalau aku dok fikir pasal bola. Nonono, tak boleh berlaku. Kang sapa nak update blog nie?

Oke, malam nie aku nak share beberapa sebab yang aku jumpa dekat blog NIE. Credit untuk dia, untuk dia hey untuk dia*tetiba*. Ekceli, aku betul betul copy paste isi isi dia. Malas ah nak edit edit bagai. Otak dah jem sebab sibuk edit blog tadi. Ahh sudah. Jommmm kita usha sebab kenapa jangan klik iklan churpchurp!

1. Jangan klik iklan Churpchurp kalau hampa rasa hampa nak income blogger tersebut lebih tinggi dari income churpchurp hampa. Takkan hampa tak jeles kalau blogger tu dapat income lagi tinggi?

2. Jangan klik iklan Churpchurp kalau hampa tak tahu yang mana satu iklan churpchurp dalam blog si anon tu. Dah jadi satu hal nak kena cari iklan mana iklan dari churpchurp dan yang mana yang bukan.

3. Jangan klik iklan Churpchurp kat blog hampa sendiri banyak-banyak kali. Jangan hampa tipu-tipu lagi. Ingat pihak Churpchurp tak boleh kesan ker??

4. Jangan klik iklan Churpchurp kalau hampa rasa benda tu menyusahkan diri hampa. Klik iklan boleh, tapi update blog sendiri cukup susah nak buat. Apadaa...

5. Jangan klik iklan Churpchurp sekali. Klik la banyak-banyak kali. Biar blogger tu punya income boleh capai 1 ribu ringgit. Mesti blogger tu happy gila pada bulan sekian-sekian.

6. Jangan klik iklan Churpchurp kalau iklan tu tak keluar kat blog kawan hampa. Yelah, dah blog kawan tu berat semacam. Kena tunggu 1 minit lebih, baru iklan tu keluar. Baik tak payah klik kan?

7. Janganlah klik iklan Churpchurp kat blog kawan hampa tu. Dia dah banyak sangat terima klik. Takut pihak churpchup kata kawan hang buat fraud click pula. Jadi, tak payah klik banyak-banyak. Tak payah klik lagi bagus.

Haaa, dah baca kan. Apa kata hampa tolong aku klik iklan iklan yang ada kat blog aku nie. Hikhikhik*gelak kepit*. Amboi hang anis, pandai naaa. Nak mintak tolong orang terus gelak kepit. Ngada ngada tau noks hahahahhah!

Assalamualaikum dan selamat malam uolss >.<


ps : blog ini akan berubah menjadi biru tak lama lagi. nantikan. zassss, layannnn!*tetiba*

18 comments:

Amirul Hakim said...

Nice entry.tapi tak boleh klik sebab online pakai phone. btw all the best untuk pmr ;)

✿A I N A A✿ said...

kalau ena, klik je tak kira apepun berlaku.. tolong menolong kan baik... lg bertambah2 rezeki yang Allah bagi.. hehehe.. namun, ena tak ada churp2, nuff ngn says je ada

Mya Abdullah said...

Haha,entry lain daripada lain..Banyak org buat entry suruh tekan,yg ni takpaya pulak eh?haha

-meeSUPERGIRL- said...

ingat tu .. jangan ! haha . kalau yg jangan klik kalau taknak mbe punya earnings lebih dr kite tu mcm kejam sgt . haha

Aalia Shahira said...

singgah sini dengan senyuman :)

Anis Farhana said...

@Amirul Hakim Ahh , takpa . tak paksa pun . thanks :D

Anis Farhana said...

@✿A I N A A✿ Betul cakap ena tu . rezeki ada dimana mana . otw pergi tekan . oh yeahhhh xD

Anis Farhana said...

@Mya Abdullah Hahaha . sekali sekala takpe . lololol . xD

Anis Farhana said...

@-meeSUPERGIRL- Kejam kejam . hahahaha . jelez leteww :D

Anis Farhana said...

@Aalia Shahira Saya balas dengan senyuman jugak :)

lynndamya said...

Hakhak, nice~~~done, meh ehem2 sy punye pulak, haha :p

Admin said...

awak 20sen, saya ni hah kosong :( LOL

Nadia Fuat said...

xpela,,,tolong org.hehhehe

Hanna Nabiella said...

nice entry ! heeee..hanna punye earning pun bpe kupang je ;D

btw, jom join!
http://www.farhanabiella.my/2012/12/photo-contest-be-yourself-by.html

Zack Kool said...

tak tahu sebab takde iklan letak dlm blog.. he3 :)

Nur Irdina said...

hahah... nanti tak pasal2 orang yang letak churp-churp tu datang serang blog ni *ehhh banyak la*... heheh ngarut je saye komen. btw, saya tak tawu pasal iklan-iklan ni. ehemm newbie lerrr T___T

Sheera Azmy said...

kita punya pun setakat 25 sen sejak abad lalu. haha

Hidayah Suhailee said...

haha.. ingatkan apalah td.. serius yaya baca.. grrrr