Thursday, 8 November 2012

Hari Terakhir Persekolahan!

Assalamualaikum dan haii semua.
Amacam hampa malam nie, sihat? Aku sihat, Alhamdulillah. Masih boleh melakukan kerja seharian. Masih boleh ngorat orang. Eh eh, maaf. Aktiviti itu tak termasuk yerr. Saya baik orangnya. Kehkehkeh :p


Hari khamis iaitu hari nie merupakan hari terakhir persekolahan aku. Aku orang Kedah beb. Hari jumaat tak sekolah beb. Jadi, jangan ada yang tertanya tanya pulak yerr. Aku tak buat apa pun hari tu cuma ada lawatan ke Kolej Mara Kulim ja. Kolej Mara Kulim ada buat karnival kerjaya. Jadi, aku ambik peluang nie untuk mengaut semua barang barang yang depa letak atas meja. Benda yang takdak kena mengena pun aku ambik hahahahha! Tetambah pulak pen dengan buku nota, ahh, memang den rembat awai awai rr. Kehkehkeh! xD

Time aku nak rembat barang barang free tu, aku malu sebenarnya tapi apakan daya, kata hati terpaksa ku turuti. Amboii, ayat! Memang malu sebab banyak sangat orang. Budak sekolah aku yang paling muda. Budak Form 3. Karnival tu sebenarnya takde kena mengena langsung dengan budak form 3 tapi ntah la sebab apa kami diajak pergi tapi best la sebab ada jugak kenangan yang boleh diingatkan pada hari terakhir persekolahan. Ye dakk? 


Nak dijadikan cerita, aku memang panas sebab ramai orang sangat, tempat pun sempit. Jadi aku dengan kawan aku pergi cari kipas. Bila dah jumpak kipas, aku dengan kawan aku apa lagi, berdiri betul betul depan kipas tu. Pastu ada seorang abang nie bagi kipas tu berhenti dari pusing pusing betul betul depan aku then dia senyum sambil cakap 'panas ye dik'. Terus aku lemparkan senyuman yang suci lagi murni pastu aku bisik kat kawan aku 'jom blah weh jom blah'. Aku dengan kawan aku terus blah. Pastu sempat lagi dia cakap 'tadi panas sangat, napa lari'. Amboii, kemain abang tu perli aku dengan kawan aku. Buat malu ja! Hampehh! Bila jumpa abang tu balik terus tunduk. Muahahaha tak leh blah sungguh.

Itu jelah yang aku nak cerita. Otak dah takdak idea beb. Selamat malam yerr korang semua. 
Assalamualaikum.


ps : kebelakangan nie aku suka update malam malam kan padahal petang petang tak sibuk pun. saja~

10 comments:

Nur Mahirah a.k.a NurSimple said...

wahh,sronoknya depa.. apa-2 pun,smoga m'dpt result yg cmerlang in pmr. i'Allah.

jmput singgah : http://nursimple.blogspot.com/2012/10/nampak-ke-tidak.html

man said...

Tahniah sbb abis sklh..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Nurfara Hani said...

dah habis sekolah ye.. Cuti buat pe?

Engku Zariha said...

kite sme2 PMR lah.. hope get flying colours right? btw,, first time dtg sini ! :)

Anis Farhana said...

@Engku Zariha Waaa , geng la yerr . InshaAllah . thanks sebab sudi singgah sini :)

Anis Farhana said...

@Nurfara Hani Tido . hahahaha :)

HannaNana Swift said...

wahh..seronok dy..hope adek dpt result gempakz ! :)

محمد رازيق said...

seronoknya hangpa sume. zaman ni dah lama berlalu. btw, all the best study dik :)

Zack Kool said...

itulah teruja ngat..sampaikan abg tu perli.hehe..ni Zack nak beritahu ni kalau leh scroll bar tu boleh tak wat kaler laen..tadik Zack nak scroll tak nampak..maaf jika terasa..

Mira Kagimoto said...

rindu pulak nk pkai baju sekoa balik..bile tgk pic2 anis ni :)