Friday, 1 August 2014

Duit Raya #2

Assalamualaikum.

Ewah haritu kata tak balik raya sebab takdak keta pastu tetiba mai mana duit raya ni? Kaki kencing la hang ni anis oi hahaha. Sebenaqnya camni ceqita dia, lepaih aku balik sembahyang raya pakai baju raya lama(aku malaih nak iron baju so pakai baju raya lama yang takyah iron punya pemalaih haih lagipun aku dah lambat sebab busy update blog), ada beberapa orang kawan ayah aku offer nak bagi pinjam kereta. Baguih kan. Camni la kawan sejati. Time susah ada, time senang pun ada. Harap harap aku ada kawan camtu :')

So apa lagi, jom balik kampungggggggggggggg oyeah.

Bila dah balik kampung aku ingatkan orang berpusu pusu nak bagi duit raya kat aku sebab aku sampai penang lambat gak rr walaupun takdak lah jauh mana kulim ngan balik pulau. Sekali sampai kampung, danggggg krikk krikk... Takdak sapa bagi. Hmm i redha :')

Bila dah petang sikit barulah adik beradik sua sikit duit raya. Seronok gila aku muahahaha maklumlah aku kan still budak budak. Suka tau depa ni buat aku berdebar debar kot kot tak dapat duit raya. Kalau tak dapat, habih la aku. Sebelum raya aku dah target okey nak beli apa dengan duit raya, punya semangat tau. Kalau aku semangat camni time membaca, exam nanti konfem lulus dengan cemerlang. Tapi itu hanyalah mimpi...

Alhamdulillah, tahun ni banyak gak aku dapat. Sebenaqnya ada lagi tapi aku dah beli buku sampai 90 hinggit, jadi tinggal banyak ni ja la sobs sobs. Kerana kehendak hati, duit raya terpaksa aku korbankan. Tapi takpaaaaaaa membaca itu kan amalan mulia. Baca lah baca sampai lebam bijik mata. Tetiba aku rasa penat okey lah nak chawwww.

Assalamualaikum.


ps : teringat lak kat ikan merah bakaq, ikan pari bakaq cicah ayaq asam malam hari raya pertama. perghhh dap ahhh.

12 comments:

  1. wahh! bestnya dapat duit raya lagi. tehaa dah tak dapat :(


    JOM JOIN GA sebelum pukul 12am ini - http://tehaalarh.blogspot.com/2014/07/giveaway-raya-by-tehaanfm.html

    ReplyDelete
  2. waaa.. untungnyerr dapat duit rayaaa :D

    ReplyDelete
  3. @Eda Johari balik pulau kat sungai pinang hee :)

    ReplyDelete
  4. @Tehaa NFM hehee siannya awak... lek lek okey :)

    ReplyDelete
  5. @Nys Anis alhamdulillah. Jangan jeles okehhh :) hahaha

    ReplyDelete
  6. @syazrah tarmin alhamdullilah... rezeki rayeee hahaha ;)

    ReplyDelete
  7. banyaknya duit raya. .sy ciput je pun. .hahaha

    ReplyDelete
  8. Ramai kan yg kata duit qaya taun ni tak bnyak mcm taun2 lain . Ingtka saya soqang :3
    *duit tak cukup nak beli baqang feveret . kechiwa T_T

    ReplyDelete
  9. pehh bestnya dapat duit raya :)

    ReplyDelete

Sapa komen dia baguihh.