Saturday, 16 August 2014

PLKN

Assalamualaikum.

Semalam aku dapat mesej dari kawan pasal plkn. Terus gigih p check plkn untuk siri 12/2015 walaupun asyik kena refresh banyak banyak kali dan hasilnya...




AKU TAK DAPAT WEHHHHHHHHHHH :') Tak sia sia aku refresh banyak kali hahahaha.
Mula mula bila nampak maaf tu aku taktau nak buat reaksi macam mana sebab perasaan aku bercampur baur ewah bahasa melayu sangat. Rasa seronok ada sebab aku boleh bersenang lenang berbulan bulan, rasa sedih pun ada jugak. Banyak dari rasa seronok sebab aku memang dah target aku dapat. Maklumlah anak bongsu, kakak ngan abang aku lak tak dapat plkn, aku ni kira senarai wajib p la kan. Lagipun banyak orang cakap;

seronok la p plkn

plkn best tauuuuu

rugi tak p plkn

Apa yang depa kata ni membuatkan aku rasa nak p. Buat aku rasa nak try apa yang best sangat kat plkn. Setakat ada monkey bar, flying fox, titi kecik goyang goyang tu takyah rr sembang kencang ngan aku. Dari darjah 6 aku takmau p plkn sebab menda ni rrr. Si jebon monkey bar ni buat aku terpaksa cuci muka guna ayaq kotoq bawah monkey bar tu(kena denda sebab aku tak reti reti nak gerak dari palang pertama muahaha). Sampai lani iolls trauma nak main monkey bar tau walaupun monkey bar kat playground mana ada kolam bawah tu ngeng. Overdose punya trauma!

Tapi hampa tau la kan, remaja ni cepat terpengaruh, gemar mencuba. Aku pun macam tu jugak tapi takdak lah lagi perasaan nak try isap rokok ka apa kan hehe. Start dari awal form 5 aku dah mula redha kalau dapat plkn. Tu pun lepaih psiko diri sendiri hahaha. Siap kata tak jantan rrr kalau takmau p plkn.

Sekali tak dapat plkn... sah sah aku bukan jantan.

Tapi takpa lah, bukan rezeki nak p. Meh lah kita tunggu panggilan kedua. Allah tau apa yang terbaik untuk aku. Jadi lepaih spm nanti, jangan muntah tau bila aku update entri muahahahahahaha...

Muahahahahahahhahahahahahahha huk huk.

Assalamualaikum.


ps : baru berangan nak kawan baru.... hmm seronok la timah leh p kan timah kan. btw timah tahniah semoga bahagia dengan tuan tuan kat sana wkwkwkwkwk. bajet gila macam p esok padahal lagi berapa bulan daaaaa.

22 comments:

  1. Tak dapat jugak ?! Sama la. Hehehe

    ReplyDelete
  2. Hahaha lawak la ayat . Trauma . Dayah pun anak bongsu sama jugak mcm kes ni abg-2 and kakak x dapat so Dayah bajet-2 kena p . Last-2 x dapat . Lega .

    ReplyDelete
  3. @Farah Waheda Wahid hehe, saya tak dapat lagi panggilan kedua kot

    ReplyDelete
  4. @anuar : tahniah sebab tak dapat wkwkwkwk


    @dayah : hehehehe. mula2 saya macam sedih gak rr lama lama rasa macam seronok la pulak lepas spm boleh tidoq ja hahahaha. lega sangat.

    ReplyDelete
  5. Salam, hahaha mmg rata2 manusia yg ckp PLKN xbest, tp bila dah habis PLKN, rindu lah, dan seronok..haha

    ReplyDelete
  6. haha..samela kite, tk dpt jugak wlaupun sbnrnye teringin jgkla nk pegi..huhu

    ReplyDelete
  7. @lynndamya kan tu yang buat saya nak pergi tu hmm. dah tak dapat xpa laaa :)


    @idah : huhuhu sabar lah. nanti masuklah yang sukarelawan apa tah tu heheheehe

    ReplyDelete
  8. Bebudak yang dah pergi PLKN kata seronok. Jealous sebab sis teringin sangat nak pergi, tapi tak dapat.

    ReplyDelete
  9. Hehehe..Cik Mimie dulu pun xdpt jugak..teringin nak p..huhu

    ReplyDelete
  10. syaz pon xdpt jugakklaaa... dgr crita dr kwn2 plkn bestt.. rasa nk join gakk.. tp tak terpilihh pon.. hahaha

    ReplyDelete
  11. Wah,, org xnak plkn.. adik nak plak.. hehehe

    ReplyDelete
  12. @Fhatin Amelia saya mmg suka benda yang orang xsuka ni hehehehehee :)


    @syaz : sedih kannn. orang yg xmau join pulak yg dapat, kita yg teringin ni xterpilih lak T.T

    ReplyDelete
  13. @Cik Mimie wuwuw takdak rezeki T.T


    @anis ifham : sbb org kata seronok tu yg nak try tapi dah tak dapat... takpalahhhh i redha >.<

    ReplyDelete
  14. anas dulu pun tak dapat. hehe

    ReplyDelete
  15. gembira tak dapat plkn ye. hehe. kite dulu teringin nak p tp tak dpt jgk :)

    ReplyDelete
  16. Duku masa aku tak dapat plkn, sampai menangis2 sebab nak sangat join plkn. Huhu

    ReplyDelete
  17. Suka ye tak dapat PLKN... Hehehe.

    ReplyDelete
  18. ok geram gila baca entry ni. saya dapat PLKN!!!!!! HUAAAAAA! T^T

    ReplyDelete
  19. Hi!

    Good luck and all the best dik :)

    ReplyDelete
  20. @Anasyg hehehe bagus bagus

    @budak : sekarang dah xteringin lagi muahahaha >.<

    @teena : hehehe saya xdak lah sampai nangis tapi still sedihla. sekarang tidak lagi hahahaha

    ReplyDelete
  21. @Nanie Dean hahaha haritu tak suka tapi sekarang saya sukaaaa ^^

    @mazni : jangan lah macam tu. terimalah PLKN dengan hati yg terbukak hahahah all the best :)

    @hanida : hi :) thanks kak :))

    ReplyDelete

Sapa komen dia baguihh.