Monday, 4 May 2015

Form 6

Assalamualaikum.

Aku ada sebut dekat entri lepaih yang aku tak dapat matrik. Yeah, aku rasa sedikit sedih walaupun memang dah agak tak dapat matrik sebab... adala sebab dia. Tapi tulah, sakit hati kot kena tolak hahaha. So, bila tak dapat matrik, aku dapat form 6. Alhamdulillah.

Btw dengaq cerita ada orang tak dapat dua-dua, sedih gila wei kalau camtu.

Walau bagaimanapun, aku berasa sedikit stress lepaih semakan untuk ke tingkatan 6 keluaq. Serius, stress gila sampai jerawat tumbuh mencanak kat dahi dengan pipi haih. Stress sebab aku dapat aliran sains yang orang kata payah gila sampai boleh pecah kepala tu haaa. Pastu dapat sekolah cina pulak tu. Sekolah cina wei sekolah cina. Seumoq hidup aku, aku tak pernah sekelaih dengan orang cina kot pastu tetiba nak p sekolah cina haha. Taktau la cana nak survive nanti.

Dengan segala benda fizik, kimia, biologi tu haram aku tak ingat apa. Aku baca orang kata form 6 ni, subjek sains spm kena strong... aku pulak tak berapa nak strong weh, C D berderek nak strong pabenda huhu. Nak tukaq aliran sains ke kemanusiaan macam... takmau. Berlagak gila khenn haha.

Pastu kan aku tetiba rasa macam takmau masuk form 6. Tetiba aku rasa macam aku nak terima ja tawaran ADTEC dengan JMTi(taktau nak pilih yang mana haha), walaupun dapat kos kejuruteraan yang haram aku tak minat langsung tu. Punya takmau p form 6 wei sanggup ambik kos mekatronik pehpehpeh(aku mintak mekatronik sebab kawan aku kata tu kos paling best hehe).

Dah la esok nak kena p daftar form 6 ni hmm. Honestly, i'm not ready yet plus malaih gila tapi sampai bila nak tunggu aku ready kan dan bila masa ja aku rajin haha. Tabah ja la menghadapi segala dugaan esok fuhhhh. Kbai. Assalamualaikum.

Anis bolehhhh! InsyaAllah :')

ps : Kalau tak minat kejuruteraan dah kenapa hang p isi adtec dengan jmti tu huh. Habih 4 lai borang kat hang ja.

13 comments:

  1. good luck weh.apa2 pun buat keputusan tu memang payah.bertabahlah

    ReplyDelete
  2. salam..akk pon amik form 6 dulu..dh abis thon lepas..skrg tgh tnggu nk msok u..akk dpt tawaran aliran sains jgk..tp tolak..amik kemanusiaan..alhamdulillah..skola akk rmai yg dpt 3 pointer ke atas..minat boleh pupuk dik..semangat tuh yang penting.. =)

    ReplyDelete
  3. ahahaha susah kan nak pilih masuk mana. semoga hang buat keputusan yg terbaiklah anis. dlm belajar ni takde benda yg tak susah. kena sabar je. btw result upu saya keluar hari rabu ni, tpi takde rasa apa2 punnnn. hmm cemana tu? T___T

    ReplyDelete
  4. gud luck utk f6 nnti. hehehe. wah skolah cina, tak pernah lagi jumpa sek. menengah cina. sy pn dah byk lupa pasal bio fizik chemist, kahkah. masa spm study bkn main lagi -_-

    ReplyDelete
  5. Bole jmpa kwn bru... gud luck...

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan.. Don't worry awak.. InsyaAllah.. Allah is best dan sebaikbaik perancang. Dia maha tahu kita dri kita tau diri sendiri.
    Btw, awak tak mohon unikl, insaniah, kuis, msu ke?

    ReplyDelete
  7. Apa-apa pun yang awak decide nanti, moga Allah permudahkan ^_^

    ReplyDelete
  8. @Spirogyra : Thanks wei hehe. Betui sangat sangat haihhh. InsyaAllah :')


    @Blank Nurfa : Saya pun taktau lagi ni nak stay aliran sains ka nak tukaq p kemanusiaaan, pening kepala gila hehe. Saya betui betui... takdak semangat hmm T.T


    @Mazni : Memang susahhhhhhhhhh hahaha, pening kepala ni. InsyaAllah. Hahahaha mungkin tak expect tinggi sangat kot tu yang relax hehehe apa apa pun, good luck! :))


    @Amelia : Thanks :)) Kat tempat saya tak banyak pun sekolah cina ada satu ja hehehe tu pun hulu gila T.T Masa spm memang gigih, rasa macam nak telan buku teruih :')


    @Alyani : Dah jumpak sorang hehehe. Thanks! :))


    @Husna : Salam perkenalan jugak hehe. InsyaAllah. Ada mintak unikl tapi mintak awai sangat haritu, malaih pulak nak bayaq hehehe. Insaniah, kuis, msu tak mintak sebab tak ingat hehe :')


    @Farah : Ameen. InsyaAllah :')

    ReplyDelete
  9. mana-mana pun ok.. dapat UPU ke Matrik, kalau kita tak belajar betul2, kita sia-sia kan, tak guna jugak.. lagi baik Form 6, tp belajar betul-betul.. huhu.. Gud luck utk next level.. yg penting setkan niat yg btul nk belajar.. InsyaAllah semoga terus berjaya..

    ReplyDelete
  10. Hahaha lawak ah bace xD Kawan-kawan saya pun rmai yg dapat aliran sains form6. its okay, choose your best choice :D good luck!

    ReplyDelete
  11. weyh!! haha.. lama x singgah kat blog ag oii.. haha, sementara aku nak hilangkan gila aq yg tgh dok buat assignment, aq mai usha blog hang.. haha, ag masuk f6 eh? :3 good luck weyh! haha.. ag dpt chongmin eh? awat xdpt keladian?

    ReplyDelete
  12. @Siti Filzah Ab Rahim - Woi woi hahahaha. Pehpeh rajin ag buat esaimen noo hahaha. Haa ak masuk f6 wei takdapat matrik T.T Ak dapat jurusan sains so kena p chiomin la sebab keladi takdak jurusan sains. Tapi insyaAllah aku pindah keladi balik kot, tak sanggup ah nak hadap sains f6 hahaha. Thank youuuu makcikkkkk :)))))))))))

    ReplyDelete

Sapa komen dia baguihh.