Thursday, 17 April 2014

Kasut Baru

Assalamualaikum.

Haritu aku beli kasut baru. Sebenaqnya aku jarang beli kasut... sebab aku jarang keluaq p mana mana. Kalau keluaq pun, selalunya p tuition ja. Memang tak kuasa la aku nak pakai kasut lelawa p tuition, takyah nak over sangat la anis oi.

Tapi haritu aku gigih gila nak beli kasut baru. Siap search google sneakers yang lawa lawa padahal bukannya aku pakai sneakers pun. Poyo sangat sampai rasa nak pelempang diri sendiri haha. At last, aku beli kasut jenama bum equipment. Bukan boom boom pow okeh.

Pastu bila dah balik rumah, semangat gila nak tunjuk kasut baru. Nak mintak puji sebenaqnya ihik. Tapi aku kecewa... sebab bukan pujian yang aku terima tapi...

'abah, adik beli kasut baruu'

'awat kasut adik macam kasut tokwan p motong getah'

-____-'

Omaigad. Jujur gila komen ayah aku. Walaupun ayah aku cakap sambil tersengih tapi aku still kecik hati tau dak huwaaaaa T.T

Adakah hampa pun rasa kasut aku ni macam kasut p motong getah?

Assalamualaikum.


ps : aku suka tengok si opi anak atita haris kebelakangan ni. comel gila wehhh >.<

22 comments:

Hafezah Yusoff said...

taklah design tu oke je mungkin colour je kut nampak tak sesuai dgn umur. hehehe maaf kalau komen saya tak membantu :)

Tashira Sha said...

tak ah. comel kasut tu. kalau sya mmng suka beli flat shoes.

Orange Vivaz said...

hahaa cantik kasut tue...
xrasa syg ke nak uat masuk kebun getah dik ?

nor ainza said...

Haha lawak lah ayah anis ni. patah semangat nak pakai kasut tu hehe

oh ye jemput join ye comel http://cutiefany.blogspot.com/2014/03/giveaway-fanyloverme.html

Dina Ibrahim said...

lawak la ayh awk. anyways, cantik kasut tu tau. berani mencuba sesuatu yg lain dri lain itu unik!

Nini Hanini said...

lawa la kasut tu..hehe

Lieya Yaya :) said...

ehhh comel laa ksut tuu ! dont worry dear . comel k kasut tu. pakai ikut keselesaan kita sendiri :)

Ain Nafisha said...

haha lawaklah, kesian anis. Kasut tu cantik lah, unik.

Aisyah Az said...

hahaha... jujur sungguh komen ayah .
cantikk aihh kasut tu. tak nmpak mcm kasut tokwan2 pun =')

Anis Farhana said...

@Hafezah : hehe warna lain xdak... kena pilih warna tu jugak ihik :)


@Tashira : comel kan haha. ni first time beli flat shoes. selalu pakai sliper je :)


@Orange : ofkos sayang. rasa macam nak simpan je dalam kotak ahaks :)

Anis Farhana said...

@ainza : hahaha kan kan. teroih rasa macam nak jual balik >.<


@Dina : terima kasih puji kasut kite. x rugi beli ahaha :)


@nini : hehehe lawa kan. terima kasih :)

Anis Farhana said...

@Lieya : comel kan haha. ayah memang suka bagi lemah semangat ihik. :)


@ain : heheh terima kasih sebab kesian kat kite. :)


@Aisyah : hahaha jujur gila kan. tidak kah dia sedar anaknya kecewa :')

Anis Aisyah said...

oke le tu xD cantik!

Yun Sing said...

Tak laa.. cun je :) Kalaulah kasut ni ada tali kasut dengan design camni mesti saya teringin nak beli mia :3

Mazni Munawar said...

eh samalah, haritu pun kite dapat kasut baru xD ee lawa pe kasut tu, jenama bum pulak tu. hehe <3

Siara Elina said...

kalau ikut saya lah kan, kasut tuu lawa. seriously. citarasa and pandangan kita berbeza2 =) keep calm and just wear it hehehehe

Farah Arina said...

lawa kasut ;)

Nurulee said...

ala comel je. ee ada jugak flat shoes. colour pink gitu. haha
but recently i prefer pakai converse kalau keluar. hehehe.

Aqilah Azmi said...

heee qila pun mmg beli flats jah hahahaha ok je. biar lah ayah anis tu hikhik

Tieyra Sepet said...

Lawa dah tuu :) ;)

mirza syazwina said...

aeh,mana ada..lawa la..siryes lawa..tula style skang kan..hikhik
ohmay!opi??suka tengok opi jugak ^_^,comel kan :DD

.::: Princess MOMOY :::. said...

walaupun entry simple giler tapi momoy betul2 terhibur. hehehe... lawak la ayah awak =)