Monday, 6 January 2014

Cara Belajar Yang Efektif?

Assalamualaikum.

Lamanya aku tak update blog, dari tahun lepaih wei hehehe sorry lawak hambar.

Sebenarnya tujuan aku update blog nie bukan sebab nak share cara belajar ka tips fokus ka apa ka. Bukan ye bukan. Aku sebenarnya nak mintak tolong hampa share cara cara belajar yang hampa rasa efisien dan efektif. Maklumlah azam aku tahun nie kan nak belajaq 5 jam sehari hehe.

Tapi buat masa lani kalau aku dapat belajaq 30 minit pun aku rasa macam miracle T_T

Hampa tau dak, aku nie bila bukak buku mesti rasa ngantuk, mesti rasa lapaq secara tiba tiba. Sobs sobs. Dah la setiap kali rasa lapaq aku bantai maggi tanpa perasaan serba salah. Sobs sobs lagi sekali. Eh annoying lak aku asyik sobs sobs tendang satgi baru tau. Awat la haih aku jadi macam nie.
macam nie la aku T_T
Ok lah. Banyak gila homework tak siap lagi. Harap harap homework siap sebelum aku tidoq kroihh kroihh. Eh btw jangan lupa share tips tau. Kbai.

ps : churpchurp takdak iklan baru ka? ka churpchurp aku ja yang takdak iklan? camna earning nak naik macam nie haih. 

10 comments:

charkuoi charkuoi said...

hehe. sikit2 pun ada jugak rm70.. sy lagi xda.. nice blog btw

Akeyla Azmi said...

nnt ada iklan baru bg tahu qila!!!
biar qila cepat2 kan cashout awak hehehehe <3 miss u wak

Akeyla Azmi said...

hehehe.
bagi qila, ikut je cmane yg kita selesa. Dia atas org jugak kan study ni. Ada yg suka 2-3 pagi.
Ada yg petang, ada yg malam entah lah ramai sgt orang xD
hihihihi

Nurul Faiz said...

dugaan banyak masa belajar ni ^ ^
selamat membuat kerja sekolah yer

p/s : tak lama dah boleh cash out churp churp tu :))

Niena Reen said...

Biasa letew.. Ekekeke.. Saya pulak memang semedang nak rasa malaih ja nak bukak buku.. Hehe, tapi kena buat jugak lah homework.. :D

Anis Farhana said...

@charkuoi : nanti2 ada ler tu hehe btw thanks :)


@qilaaaa : hahaha nanti kita gtau cepat2 okeh.

hahaha. kita suka study malam2 tapi asik fikir nak tido jaa >.<

Anis Farhana said...

@nurul : memang banyak sungguh dugaan. nak nangis ja rasa >.<


@niena : kekeke. bukak buku adalah benda paling payah nak buat hehe >.<

Azekzk said...

Kena rajin buka buku. Hehehe.

Nurulee said...

just do it yrself. i mean yr own tips. find the way that may work for you. bcs sometimes orang ni berbeza cara penerimaan dia.
hehehe. but the key is kena rajin =D
agh. actually rindu nak study. sukanya. hm hm.

atie zakaria said...

setiap org lain cara penerimaan.. mcm sis, sis buat note color2, expecially for sejarah..

then study dgn kwn.. example, anis study chapter 1, and kwn study chapter 2.. then masing2 terangkn apa yg diorang faham..

for math pulak, as u know kne slalu buat exercise and tnye ckg..

for english, sis cadangkn anis guna perkataan yg org jarang guna..
for example kuat.. dlm BI kuat is strong kan.. cuba cr dlm kamus perkataan lain for kuat..

itu je yg sis blh bg tips.. enjoy ur study and good luck for incoming exam..