Monday, 12 August 2013

Duit Raya

Assalamualaikum.

Yooo, wassap bro. Lama gila aku tak update. Konon konon sakan sangat lah raya padahal raya kedua ja dah tergolek depan netbook layan facebook -_-'

Ekceli hari raya kedua tu aku kena balik kampung. Tapi biasalah pagi pagi, baru bangun tidoq, mood pun hilang ntah ke mana. Badmood. Jadi, aku kena tinggal kat rumah dengan abang aku. Pehal sedih sangat raya aku tahun nie T.T

Haa, cerita pasal abang aku. Aku cukup tak puas hati dengan abang aku. Ada ka dia bagi kat aku duit raya SERINGGIT ja. Bukan tak bersyukur ka apa, cuma aku mengharapkan lebih dari dia sebab dia kan abang aku. RM5 ka Rm10 ka hehehe. Dah la tu, duit tu sebenarnya baki duit beli rokok. Agaknya kalau dia tak beli rokok, tak merasa lah aku duit raya dari dia -_-'

nama glemer dekat kampung, farhana. rasa macam pompuan gila haha. 
Bila dah makin besar nie, duit raya pun makin kurang. Masa kecik kecik dulu senang ja nak dapat 200 lebih. Sekarang, nak sampai 100 tu pun kemain payah. Tapi iyalah, dulu pergi mintak duit raya kat rumah orang. Sebab tu duit raya banyak. Sekarang, nak p rumah sebelah pun tobat takmauuu. Punya pemalaihh!!

kira duit raya sambil makan cekelat feveret, nano.

Akhir kalam, aku nak tanya rare dak kalau budak form 4 p mintak duit raya lagi? o.O

Chaww. Assalamualaikum.

12 comments:

Mysara Ab Rahman said...

akak umur 23 pun dapat gk duit rayer g dik..hee

huny madu said...

banyak gak duit raya anis, meh blanja akak skit hehe.. akak dapat selai je duit raya, maklumla dah tua hahaha..

Anis Farhana said...

@Mysara Ab Rahman Untunglahhh akak. hahahaha. >.<

Anis Farhana said...

@huny madu tak lah banyak mana. nie pun lepas buat muka kesian. hahahaha. nanti belanja mekdi. kehkeh

tenku butang said...

Selamat Hari Raya.. maaf zahir batin./. heee..

♥ Lia Abdillah ♥ said...

dah klik . meh klik lia punye balik. hihi

http://my.sharings.cc/LiaAbdillah/share/AstroAidil
http://coolstuffcdn.com/share/my/3278/3915054
http://coolstuffcdn.com/share/my/3236/3900120

Btw, Lia pon malas nk kutip duit raye, tapi nak duit raye, haha. acano tu? o.O

Nur Irdina said...

Dina dapat banyak jugak . Tapi tahun lepas sampai 200 lebih . (eh ehh)

#lepas ni shopping gune duit sendiri la . tapi dapat beli jajan je . Uhuk uhuk !! Ehh form 4 pon sekolah lagi kan . Mintak je jangan tak mintak . Muehehee xD

Nyamuk Terbang said...

wahh bestnya...kiter pun dpt duit raya lg

EZAN IDMA said...

hahahahaa lawak la bagi singgit , dia saje nak kenekan awak kot

Kechek Buzz said...

x rare pom...akak umor 21 pom x malu agy mnx duit raye...hehe

hananhadila said...

tolonglaa bersyukur , sy dapat duit raya x sampai rm20 pon . lagii sedih . first day raye pom dok depan tv jee . haha .
btw , selamat hari raya maaf zahir dan batin ;)

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Hihihi..ok la tuh...akak dapat duit raya sampai umur 27 kalau tak salah...tok-tok sedara igt akak skolah lagi..hikhik..malu arrr...mmg taknak..tapi diaorang ttp nak bagi...jumpa pun 2-3 tahun skali...

Skang pun dapat..dari husband jerrr..hehehe