Thursday, 12 September 2013

My Bad Day

Assalamualaikum.

Sebenarnya hari nie takdak lah bad day sangat. Cuma agak kelam kabut. Jarang okey aku kelam kabut. Selalunya aku cool ja. Gitewwwwww(padahal selalu ja kelam kabut pagi pagi)

Okey. Semalam aku tak pergi sekolah dan kerja sekolah apa semua aku tak sentuh. Demam teruk sangat lah konon padahal lex lex ja aku jalan pegi giant beli novel omputih 'The Diary Of A Young Girl'. Malam tu macam biasa lah aku nak tidur. Penattt. Sangatt. Hahaha. Bila dah nak tidur tu aku baru teringat yang aku tak buat lagi report bio. Cikgu nak esok kotttt. Mampoihhhh. Tapi seperti biasa, aku cool dulu. Esok lah baru buat -___-

Jadi, aku telah bangun pukul 4.25 pagi untuk menyiapkan report bio yang cikgu bagi dari ahad hahaha. Aku lupa okeh. Bukan sengaja takmau buat. Mula mula, cari buku amali. jumpa. Cari buku nota yang kena beli sendiri tu. Tak jumpa. Haaa, tudiaa. Merata aku cari wehhh. Tak jumpa jumpa. Aku dah naik hangin. Mana pulak aku letakkk weiii.

Lepas tu kertas yang aku tulis hasil eksperimen tu semua tak jumpak. Ahh, pulakk dahhh. Aku cuba cool. Untuk menenangkan hati yang tengah kacau bilau, aku bukak lah facebook. Bukak bukak ada gambaq hantu pulakkk. Terkesima aku sebentar. Aku terus tekan pangkah. Dah tak log out okeh. Pastu aku p tidoq teroihh. Tak kuasa nak berjaga lepaih tengok gambaq hantu. Aku bukannya berani sangat uolls. >.<

Alhamdulillah. Bila pergi sekolah, hidup aku kembali normal. Tak kelam kabut sangat hahaha. Bohong sangat la tak kelam kabut. Kertas asyik nak terbang ja. Bila dah amik, kertas lain lak terbang. Banyak kali lak tu. Erghh. Dengan otak yang tak berapa nak betul lagi. Ada ka 'kaki retort' aku baca 'kaki kepit'. Whattt theeee -___-  aku pun tak pasti apa yang aku fikir masa tengah baca tu.

Oh ya. Cerita pasal gambaq hantu tu. Aku betul betul terkejut okeh. Aku takdan nak scroll bawah lagi okeh. Gambaq tu dok kat paling atas okeh. Tu yang membuat aku terkesima, terkelu, dan terkedu. Cuba bayangkan korang nampak gambar nie pukul 4.40 pagi siap dengan pakej anjing menyalak. -_____-


memang aku sweet dream sangat lepas tu. kbai. 

ps : gambaq tu takdak lah menakutkan sangat. tapi dah pagi pagi kan. mau aku tak terkejut!

21 comments:

  1. ahaha..ade kwn luqman pon jenis suke wish gudnite pstuh upload gmbr2 cmgituh..

    ReplyDelete
  2. nasib lia bce entri akk ni ptg, bukan malam. kalu x, mmg sweet dream ah --

    btw, dh click. click back? thanks !^^

    http://coolstuffcdn.com/share/my/3408/4305178
    http://fuelmyhunger.com/share/my/3440/4305206

    ReplyDelete
  3. @luqman zakaria mohon jangan ikut sekali okeh. heeeeeeee :D

    ReplyDelete
  4. @♥ Lia Abdillah ♥ hee. malam nie baca la lagi sekali. kehkehkeh. :D


    okey. done. :)

    ReplyDelete
  5. hehe..antu tu xbagi anis o9 la tu,suruh siapkan kerja:)

    ReplyDelete
  6. alahaii , memang , kadang-2 ada hari kita rasa messy giler ! serabut xley ckp . tapi , buat-2 lek je laa >.<

    ReplyDelete
  7. @Super Girl sebenarya hari2 saya messy. hahaha. tak pernahnya tak kelam kabut. heee. nak lek2 pun tak boleh >.<

    ReplyDelete
  8. uihh memang parah kalau tgh kelam kabut tapi brg yg dicari tak jumpak. fuhh kalau saya dah menangis dahhh.. pasal gambar hantu tu, sy pun mau nyorok bawah selimut sbb takut sgt. especially kalau pagi2 and sorang2 dlm bilik. >.<

    ReplyDelete
  9. hahaha...cik akak gelak je k dik :)

    ReplyDelete
  10. Aaaaaaa benci sangat kat orang yg suka upload gambar cenggitu. Saje nak troll orang. Buatnye orang sakit lemah jantung time tu? Nanti malam2 roh datang kat dia baru tau. (cerita dongeng apakah ini??)

    #time kelam kabut, takde dah nak "muhasabah" ke nak relax chillax ke ape ke. Time tu jugak bertukar jadi "The Incredible Hulk" xD

    ReplyDelete
  11. mau terkejut orang tengok gambar tu pagi2... haish...

    ReplyDelete
  12. @Nur Irdina hahahaha. kan? time kelam kabut semua pakat tak kena. haihhh.

    ReplyDelete
  13. @Fatanah Khirizan tulah. lemah semangat. dah la orang tengah kelam kabut >.<

    ReplyDelete
  14. boooo laa markooonahh ;P muahahaa

    ReplyDelete
  15. Haha akk lawak laa. Plg lawak part akk bace 'kaki retort' jd 'kaki kepit'. Btw, Sya bce entry nie pkl
    12 53, hmm bgos btol kan? Nk nangis tgk muke die

    ReplyDelete
  16. @sya isya hahaha. time baca tu memang mamai gilaa sampai x sedar sebut benda lain. hehehe.


    hahahaha. wat lek wat lek. cuba bayangkan yang muka dy tu mcm aaron aziz >.<

    ReplyDelete

Sapa komen dia baguihh.