Tuesday, 26 February 2013

Omaigadd, lisan aku!

Assalamualaikum.

Sebenarnya ini cerita semalam tapi aku tunda ke hari nie disebabkan hal hal yang tertentu*konon*. Kalau hampa baca tajuk pun hampa dah boleh agak nie entri cerita pasal apa. Yup, ini cerita pasal lisan. Lisan bm yang aku buat semalam. Sangat sangat menakutkan padahal baca kat depan ja. Eh, mentang mentang dah habis boleh rr belagak tenang :p

Yang paling menakutkan, cikgu bukan panggil nama ikut turutan. Cikgu pick randomly dari satu bekas. Bajet macam cabutan bertuah la. Bertuah la sangat kan... anis farhana... tetiba cikgu panggil nama aku. Walaupun time tu muka cuak tapi aku still boleh lex lex lagi tapi bila dah duduk terpacak kat depan terus gagap. Huwaaaa, rasa macam nak balik rumah!

Nak dijadikan cerita, aku nie jenis cakap laju. Time baca lisan tu tak semena aku cakap lajuuuuuuu. Siyes aku takleh kawal diri. Kang cakap lambat lambat kang, satu jam baru habis. Isu buli dalam kalangan pelajar bla bla bla demm. Btw aku cakap laju ada sebab oke. Bukan aku saja saja nak cakap laju bajet pandai. Lagipun aku nak bagi habis cepat. Wa dah tak heran benda lain. Tak heran wa cakap sama lu.

Dan cikgu bm aku cakap aku takde brek. Eh, sedih saya cikgu cakap saya cenggitu. Bukannya saya sengaja. Kawan aku lagi teruk, dia cakap aku cakap macam machine gun. How dare u! Okelah, aku kena study. Khamis nie dah start test 1. Yea, aja aja fighting!

Assalamualaikum.

ps : lepas habis test, aku edit blog sampai puas. now, aku kena belajar killer subjects dulu lol :p

17 comments:

  1. alah bisa tegal biasa..
    aku pn dulu nervous bila ckp kt depan masa tyme form 4..skrg dh ok dah..

    ReplyDelete
  2. HAHHA . membe saya pun ade mcm tu . Btw , alaaa orang special je bolehh buat macam tu . :)

    ReplyDelete
  3. hahaha..machine gun!!over ... g tembak die..kohkohkoh!!!
    bru die tau it machine gun ke manusia.hahah

    ReplyDelete
  4. haiii adikk..sis dtg balas kunjungan ni..hihi
    alang2 singgah, sis follow terus lah...hehe

    ReplyDelete
  5. Hi anis kunjungan balas..nice blog:)

    ReplyDelete
  6. huhu. kita sama laa..
    kami selalu buat presentation.
    seronok tau.. gagap? alaa, rilek, okeh? bayangkan kawan2 tu cam terung.kui3

    ReplyDelete
  7. @caera puttih kadang2 best , kadang2 hampeh kalau ada membe camtu. hehehe >.<

    ReplyDelete
  8. @NIA SI DRUMSTICK hahaha . yeah yeah tembakkk. baru dia kenal erti penyesalan xD

    ReplyDelete
  9. @Nadhirah hahaha . bayang diorang terung . lol >.<

    ReplyDelete
  10. balik edit blog tu mesti nak lepaskan tension kan?? hehehe

    ReplyDelete
  11. @nicosikura Tension satu hal. dah lama tak edit pun satu hal. hehehe :)

    ReplyDelete
  12. kena belajar cakap slow2. hehe xpun cuba eja sebelum bercakap. macam

    "saya suka makan nasi"

    cuba bayangkan kita baca suku kata. sepatah2 kan..:)

    dan buat gaya badan sekali. muka kedepan ke. tangan angkat. apa2 lah.

    ReplyDelete
  13. akk pun salu cakap laju, hehe.

    ReplyDelete
  14. sama lah . klau baca dri buku teks laju gile . nak cepat habis lah katakan . heheh

    ReplyDelete
  15. lia pon. teacher lia ckp yg lia kerete api xdak brek. ade jugak ckp torpedo. lol

    ReplyDelete

Sapa komen dia baguihh.