Tuesday, 26 February 2013

Omaigadd, lisan aku!

Assalamualaikum.

Sebenarnya ini cerita semalam tapi aku tunda ke hari nie disebabkan hal hal yang tertentu*konon*. Kalau hampa baca tajuk pun hampa dah boleh agak nie entri cerita pasal apa. Yup, ini cerita pasal lisan. Lisan bm yang aku buat semalam. Sangat sangat menakutkan padahal baca kat depan ja. Eh, mentang mentang dah habis boleh rr belagak tenang :p

Yang paling menakutkan, cikgu bukan panggil nama ikut turutan. Cikgu pick randomly dari satu bekas. Bajet macam cabutan bertuah la. Bertuah la sangat kan... anis farhana... tetiba cikgu panggil nama aku. Walaupun time tu muka cuak tapi aku still boleh lex lex lagi tapi bila dah duduk terpacak kat depan terus gagap. Huwaaaa, rasa macam nak balik rumah!

Nak dijadikan cerita, aku nie jenis cakap laju. Time baca lisan tu tak semena aku cakap lajuuuuuuu. Siyes aku takleh kawal diri. Kang cakap lambat lambat kang, satu jam baru habis. Isu buli dalam kalangan pelajar bla bla bla demm. Btw aku cakap laju ada sebab oke. Bukan aku saja saja nak cakap laju bajet pandai. Lagipun aku nak bagi habis cepat. Wa dah tak heran benda lain. Tak heran wa cakap sama lu.

Dan cikgu bm aku cakap aku takde brek. Eh, sedih saya cikgu cakap saya cenggitu. Bukannya saya sengaja. Kawan aku lagi teruk, dia cakap aku cakap macam machine gun. How dare u! Okelah, aku kena study. Khamis nie dah start test 1. Yea, aja aja fighting!

Assalamualaikum.

ps : lepas habis test, aku edit blog sampai puas. now, aku kena belajar killer subjects dulu lol :p

17 comments:

Rahmad Mat said...

alah bisa tegal biasa..
aku pn dulu nervous bila ckp kt depan masa tyme form 4..skrg dh ok dah..

caera puttih said...

HAHHA . membe saya pun ade mcm tu . Btw , alaaa orang special je bolehh buat macam tu . :)

NIA SI DRUMSTICK said...

hahaha..machine gun!!over ... g tembak die..kohkohkoh!!!
bru die tau it machine gun ke manusia.hahah

Nory Zoulkefle said...

haiii adikk..sis dtg balas kunjungan ni..hihi
alang2 singgah, sis follow terus lah...hehe

Miss Hidy said...

Hi anis kunjungan balas..nice blog:)

Nadhirah said...

huhu. kita sama laa..
kami selalu buat presentation.
seronok tau.. gagap? alaa, rilek, okeh? bayangkan kawan2 tu cam terung.kui3

Anis Farhana said...

@caera puttih kadang2 best , kadang2 hampeh kalau ada membe camtu. hehehe >.<

Anis Farhana said...

@NIA SI DRUMSTICK hahaha . yeah yeah tembakkk. baru dia kenal erti penyesalan xD

Anis Farhana said...

@Miss Hidy thanks :)

Anis Farhana said...

@Nory Zoulkefle done follow balik. hehe :)

Anis Farhana said...

@Nadhirah hahaha . bayang diorang terung . lol >.<

nicosikura said...

balik edit blog tu mesti nak lepaskan tension kan?? hehehe

Anis Farhana said...

@nicosikura Tension satu hal. dah lama tak edit pun satu hal. hehehe :)

hana hadi said...

kena belajar cakap slow2. hehe xpun cuba eja sebelum bercakap. macam

"saya suka makan nasi"

cuba bayangkan kita baca suku kata. sepatah2 kan..:)

dan buat gaya badan sekali. muka kedepan ke. tangan angkat. apa2 lah.

purplekyu^_^ said...

akk pun salu cakap laju, hehe.

NUR HAFIZAH said...

sama lah . klau baca dri buku teks laju gile . nak cepat habis lah katakan . heheh

♥ Lia Abdillah ♥ said...

lia pon. teacher lia ckp yg lia kerete api xdak brek. ade jugak ckp torpedo. lol