Tuesday, 26 April 2016

End of semester 2

Assalamualaikum.

Alhamdulillah aku dah habih pspm 2, semalam. Dan aku dah pun selamat tiba di rumah semalam haha. Memang gigih gila semalam, lepaih habih exam teruih bergegas naik bilik ambik barang. Semangat nak balik gitew.

Tapi takdak la senang senang macam tu ja nak balik sebab ketahuilah bilik aku dekat tingkat 3. Nak dijadikan cerita aku tak tinggal barang langsung bajet macam budak pst padahal pdt(ingat sikit hang ada lagi 2 sem kat kmk). So memang tenat la turun naik bawak barang. Dengan timba, dengan raga, dengan dua bijik beg baju yang berat nak mamp taktau pasaipa, dengan tikaq, dengan payung yang aku bawak tapi tak pernah guna dan pelbagai lagi barang yang tak penting tapi taktau kenapa aku bawak. Kalau la rumate tak tolong, mesti aku dah pengsan kat tangga.

Oh aku ada tinggai penyapu. Wakaf kononnya huhu padahal sebab malaih nak naik hahaha.Tapi boleh ja aku ambik balik penyapu tu sebab aku ada naik sebab tertinggal kasut tapi taktau kenapa aku tak ambik. Nanti takyah beli penyapu dah. Kenapa tak ambik anisss? Haha ala penyapu ja pun. Eh tetiba teringat yang siling bilik aku ada yang terkeluaq. Dan aku tak buat report haha. Jadi, sesapa dapat bilik tu nanti jangan terkejut pulak haha tapi rasa macam depa repair kot. Ka dak. Taktau la.

Sebenaqnya aku sedih tau bila dah habih sem 2 ni. Lepaih ni aku dah takleh jumpak timah dengan teah. Dah takleh lepak sekali, outing sekali(baru sekali ja outing 3 orang tu pun sebelum study week haha), makan sekali. Wei serious sedih tapi aku tetap seronok untuk hampa. Tahniah dah habih matrik :)) Btw goodluck untuk semua student matrik. Semoga dapat 4 flat hehehe. Bila tah dapat result, 3.6 eh?

Takmau tau T.T
Ok lah bye. Assalamualaikum.

ps : Ya Allah, bagilah math dengan kimia aku lulus T.T

12 comments:

Athirah Zain said...

tahniah dh habih exam,,hehe

Mazni Munawar said...

sedihnya kena tinggalkan kengkawan matriks :( setahun dah dgn diorang kan. btw tahniah dah habis asasi, road to degree pulak!

Anis Diyana said...

time nak pergi matrik rasa macam dah sikit dah barang bawak tapi time nak balik tuh tetiba rasa banyak pulak barang ==" Diorang beranak ke apa lol

Anis Farhana said...

Hehe thank you :))

Anis Farhana said...

Saya tak habih lagi hehe ada lagi setahun :)

Tp tulah sedih nak tinggal kawan yang dah habih matrik T.T

Anis Farhana said...

Kannn. First time tu rasa mcm sikit ja 2 kali naik turun ja tapi kali ni haihhh 5 6 kali naik turun.

Confirm depa beranak haha.

A'eshah Badrul said...

Tahniahhhh. Sem 2 dan 3 nanti pitamss. Math lagi membunuh T.T

Nur Hazwani said...

Salam kak , nak tanya klu say mintak second intake utk matrik dapt tak even add math saya D . tapi subjek sains lain saya ok ja.....menepati syarat . Akak rasa boleh tak ? Please tolong la jawab

Anis Farhana said...

Waalaikumussalam. InshaAllah dapat. Tapi dapat pdt sbb addmath D :)

Aini Shah said...

Hi dear, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

Sally Samsaiman said...

selamat bercuti! hihihi

Puan Wawa said...

alhamdulillah, seronok dapat bercuti kan.. nanti berdebar tunggu result pula..:)