Wednesday, 8 August 2012

Cara nak jadi blogger yang FAMOUS

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Hari nie aku nak kongsi cara cara nak jadi blogger yang famous. Cara nie bukanlah dari aku tapi dari sapa ntah. Lupa pulak nama dia apa. Sori :)

Cara nie confirm berjaya!
Cuma perlukan sedikit usaha.
Antara cara caranya ialah

1. Hampa kena cantik
Kalau hampa tak cantik, jangan haraplah nak jadi blogger hebat, apatah lagi blogger retis yang bakal dijemput ke semua event, majlis-majlis rasmi dan tak rasmi, juga gathering. Sebab bila hampa cantik, hampa akan menaikkan lagi mutu gambar-gambar event tu. Kalau ada rezeki, terus hampa dapat jadi spoke-person mahupun model untuk produk-produk terkenal dan terkemuka yang memang mengeksploitasi wanita secara diam-diam.

2. Kawan dengan blogger-blogger yang cantik jugak
Yes, ini kira inisiatif untuk yang tak berapa cantik lah. Hampa kawan dengan blogger-blogger yang cantik, mesti tempias tu dapat punya. Kira boleh mencapub sama-samalah. Kalau yang tak cantik ni apa je ada? Nak bawak masuk majlis pun malu. Lagi yang gemuk kan? (kuajaqq hahaha)

3. Hampa kena sombong
Hampa jangan layan blogger-blogger bawahan, newbies, mahupun blogger picisan. Apa kelas depa tu. Boleh bawak manfaat apa je dekat blog hampa kan. Buat penat jari ja dok melayan depa. Baik hampa layan dengan membalas komen rakan blogger yang hebat-hebat ja. Depa boleh sumbang fames, traffic, comment dan segala macam kepentingan dalam blogging. Yang ikan-ikan bilis ni, buat buat tak nampak. (lagi kuajaqq hahaha)

4. Gambar Banyak-banyak
Ini juga memang superb-idea. Aku sarankan, hampa yang bercita-cita nak jadi blogger femes ni, tepek gambar hampa selfie sampai 20 keping dalam satu entry dengan posing berbeza. Tajuk entry hanyalah "Makan" dengan caption tak sampai sepuluh patah perkataan. Aku boleh jamin, memang korang femes lepas tu. Sebab otak readers dah terlekat muka hampa ja! So mana-mana pergi, memang muka hampa ja yang depa ingat disamping posing yang pelbagai. Cara nie memang banyak orang buat dan berjaya dengan serta merta! Tapi hampa kena la tahan telinga dikutuk dan dimaki oleh readers ahaks. 

Macam mana hampa semua? Ada kelayakan dak hahaha. Aku nak jadi blogger femes tu memang takdak harapan la woih. Yang first tu pun aku dah tak lepaih hahaha walaupun manis tu ada ihik. Okay, babai.



ps : entri nie macam tengah marah pun ada. hahahaha :)
ps : ni main main ja tau. jangan dok ikut pulak tau. kang tak jadi paling femes tapi jadi paling dibenci ahaks.
Semua orang nak kejayaan , tapi tak semua berusaha untuk capai kejayaan tersebut 

26 comments:

nadia farhana said...

kelakar entry *mcm mrh je* ngee
kita amek popularity dr segi penulisan eh
xperlu ada smmua tu ^__^

Iera balqis said...

haha..betoi ke..cm gitu..InsyaAllah tips yg awk beri tu akn dorg ikut..tapi sye xberapa pasti ble blogger terkenal kena sombong & bongkak..semua tu xperlu la..kte kena friendly,, baru org salute & selalu terjah entry kte kan..ini cuma pendapat sye sahaja.. *PEACE* ^_^

Azielah Rahim said...

camner nak letak ayat dlam kotak cam kat bawah tu?

Anis said...

@nadia farhana Betul betul betul :)

Anis said...

@Iera balqis Hahaha , entri nie main main je . Klau ada perangai mcm tu bukn makin suka , makin benci adalah :)

Anis said...

@Azielah Rahim Try search kat google 'cara nak buat blockquote' :)

CikMai said...

macam mana pun takpe, blog orang, pendapat dan cara dia sendiri. cuma kalau kita baik, lebih ramai orang suka untuk baca blog kita :)

for me, akak prefer blog yang cerita kisah dia sendiri instead of cerita sarkasm pasal orang .

happy blogging :)

ceritanurmaslidakhalid :) said...

ahaha, boyf yg x hensem tu tinggal, kne cri lain :P hehe

Amy Farhana said...

hehe .. mcm betul jerr sume tuw :D

Myra Abdullah said...

amboii marah betul ni.
sabar byk2 bln ramadhan ni =)


bykkan bersabar krn Allah swt syg hambanya yg bersabar =)

Anis said...

@CikMai Sama la kita :')

Anis said...

@ceritanurmaslidakhalid :) Hahaha . kejam gilerrr :)

Anis said...

@Amy Farhana Hahaha . nie khas utk org yg tak sedar diri je :)

Anis said...

@Myra Abdullah Betul tu , bnykkan bersabar . hehehe :)

D.Onut said...

no.4 mcm perli ja...ada terasa skit! >_<

D.Onut said...

silap ... no.1 ngn no.2 tuh

Zack Kool said...

semua tips tu, Zack dah takleh wat sebab tak cukupi syarat

Budak Ewan said...

Bagus betul entri nie. "Guna" sangat. HAHA :3

yuyu mustafa said...

hahaha , terbaeekk ! :D

Siti Farhahnis said...

Entri ni memang useful bagi yg batak famous tu. Hee :D Dah lama Anis cari entri mcm ni, now baru jumpa. Thanks ye kak Anis! :) Tapi Anis tak dapat lah nak jadi sombong. Rasa lain mcm jew lebih-lebih lagi blogger baru mcm Anis nie. Nanti lain pula orang kate kan. Ya dak? Huhu~ Anis suka sangat dgn blogger cantik spt Amirah Filzah, Hanis Zulaikha & Fatin Liyana. Just because their beauty dorang dah jadi famous and keluar kat TV. ^_^

Misz Ti said...

Eh tekejut plak bc entri ni. Lain mcm jek. Betul ke tips2 ni. Ikan2 bilis pn keluar. Lucu la. Tgh2 stress blh ilg tensyen. Hihu.
Jemput follow theotherme.blogspot.com ok.

Sabrina SA said...

Hahahaha. Pandai akak buat entry ni ^^

Ren Oh. said...

ayat makan dalam beb. haha.

ardha madina said...

Ahah klaka la...tapi macam ye je pun...

Nur farzana said...

macam mana nak buat nama anis farhana kat atas tu?

Anis Farhana said...

Guna photoshop :)