Sunday, 31 December 2017

Thank you 2017

Assalamualaikum.

Harini dah 31, esok dah masuk tahun baru. So aku nak cerita sikit apa yang best terjadi dalam hidup aku masa tahun 2017(tapi harini still 2017 lol). Tahun ni banyak betul unexpected things happen hehe tapi aku cerita yang aku rasa best ja lah.

1. Habis matrik.
Of course lah kena tulis yang ni dulu sebab yang ni lah permulaan unexpected things tu hahaha. I got mixed feelings masa habis matrik ni. Sedih nak tinggal kawan tapi seronok sebab dah habis matrik. Dah boleh stop jealous kat dak dak pst yang dah sambung degree tu huhu.

2. Result pspm.
Walaupun aku tak dapat 4 flat but result sem 4 still makes me happy cause for programing and chemistry, i got A!! Serious tak expect programming aku dapat A sebab aku dapat merasakan yang soalan 16 marks kot, aku salah buat huhu tapi alhamdulillah dapat A. Kalau chemistry tu memang aku expect aku dapat A sebab masa jawab tu rasa macam tenang ja hahaha plus dari hari first study week lagi aku dah start hafal segala macam reactions fuhh.

3. Dapat lesen kereta.
Yeay aku passed test jpj dengan jayanya but honestly aku dah lupa nak bawak kereta macam mana. Tapi takpa lah, asalkan dah ada lesen lol.

4. Sambung degree.
Ni lah kemuncak tahun 2017 hahaha, finally usaha iolls study pagi and malam tu berhasil. Alhamdulillah aku dapat masuk ukm. University yang aku tak expect langsung. Tapikan masa first masuk sini, aku macam takut jugak lah hehe sebab ukm kan macam wow sikit tapi bila dah masuk... :')

Ni dekat usm sebenarnya hahaha tapi ni first time join program under ukm
And dalam aku seronok tu of course lah ada sedih. Novel jiwang yang orang tulis tu pun ada part sedih, ni kan pulak hidup seorang manusia.. hang dah kenapa anis.

Yang paling sedih sebenarnya... aku tak dapat first intake upu. Serious masa tu aku sedih gila, siap nangis lagi. Masa tu aku tak cakap dengan orang even dengan parents aku, aku tak on data langsung, tak bukak instagram semua. Masa tu memang aku layan kpop, korean variety shows, macam loser. Aku depressed sebab kawan semua dapat tapi aku sorang ja tak dapat, aku takut kalau second intake pun aku tak dapat, sumpah anxious gila masa tu kalau tak dapat sambung degree tahun ni. Tapi alhamdulillah, aku dapat university yang aku tak letak pun dalam list masa first intake. Memang rezeki aku dekat ukm kan, alhamdulillah dapat merasa study dekat sini( tapi masa hari first lagi aku dah kutuk ukm lol hahahaha).

Hari rabu ni aku dah start final, doakan aku. Bye assalamualaikum :)


ps : Dan aku dapat anak buah tahun ni, comelnya awak rizqi, rindu nak tengok awak, haritu dapat tengok sat ja T.T

19 comments:

  1. Alhamdulillah. Semua good news. Congrats yaa! Smoga 2018 bawa lebih banyak kegembiraan dan kebahagiaan. Selamat tahun baru!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah hehehe thank you. InsyaAllah, selamat tahun baru jugak :))

      Delete
  2. All the bestt sys! semoga result gempak 😊😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank youuuu!! InsyaAllah aaminnnn :)

      Delete
  3. all the best dan good luck utk 2018

    ReplyDelete
  4. All the best for your finals :)

    ReplyDelete
  5. wow ukm ke? sangat dekat dgn rumah iols okay xD
    sedihnya nak tinggalkan tahun 2017 ni, banyak kenangan manis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha laa yeke >.< Tulahhhh, semoga tahun depan pun manis jugak :')

      Delete
  6. May all you planned goes well ^^ Happy new year from me :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah aaminnn :)) Happy new year to you too :)))

      Delete
  7. wah banyaknya benda best berlaku dalam 2017! goodluck for your final! dan happy new year hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyakla jugak hehehe. Thank youuu!! Happy new year jugak hehehe :)))

      Delete
  8. happy new year 2018 . moga sukses selalu ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy new year jugak. InsyaAllah aaminn thank you!!!! :)))

      Delete
  9. All the best for your final. Moga 2018 lebih baik!! ♥

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah dapat sambung belajar ! congrats saya baru nak mula kan langkah

    ReplyDelete
  11. Zaman study degree kat Universiti bagi Ayu paling best & paling teringin nak repeat. Enjoy your campus life, dear!

    ReplyDelete

Sapa komen dia baguihh.