Tuesday, 4 July 2017

June

Assalamualaikum.

Aku sebenarnya dah berazam nak update blog selalu tapi maklumlah aku ni kan pemalas. Tapi disebabkan takmau blog ni terbengkalai so aku update jugaklah.

June is always my favourite month. Sebab birthday aku dalam bulan june hehe. Btw walaupun aku suka bulan june tapi selalunya bulan june aku hambar since aku tak pernah sambut birthday aku. Dua tahun sambut birthday kat matrik lagi lah hambar haha sebab dalam bulan puasa. Tapi tahun ni macam macam jugak lah jadi dalam bulan ni.

First, aku start belajar kereta. Aku memang takdak experience langsung bawak kereta so masa mula mula pegang stereng tu memang memalukan gila hahaha. Masuk line orang tu perkara biasa pastu kereta aku sat p kanan sat p kiri huwaa malu. Nanti lah lepas dapat lesen aku cerita lagi nak buat kenangan haha. Btw tolong la doakan aku lepas test huhuhuhu.

Second, i got my pspm 4 result. Aku dapat result sebelum birthday aku okay, such a perfect timing. Kalau ditakdirkan result aku teruk, murung lah aku dihari jadi aku. Tapi alhamdulillah result aku okay, im so happy. First time kot dapat 3.5 something hahaha sorry aku bukan pelajar cemerlang. Tapi disebabkan kesilapan lalu, pngk aku tersangatlah tak best. Tapi nak buat macam mana kan, benda dah lepas, apa apa pun still alhamdulillah.

Lepas dah dapat result tu, boleh la update upu. Aku tak ubah banyak pun, my first choice still course yang aku pilih haritu. Tapi aku tak expect pun dapat sebab rasa macam tak layak tapi deep in my heart, aku still harap aku dapat. Masa isi upu ni rasa menyesal gila tak belajar betul betul dulu, tapi kan masa sem 4 aku takdak lah study sangat. Masa study week memang lah aku hibernate tapi aku tak study sangat pun haha. Mungkin rezeki aku alhamdulillah.

Lastly, of course lah birthday aku. Thanks for all the wishes. Terharu gak la sebab ayat lain lain eventho ada orang yang setakat hb haha. Takpa la still terharu walaupun takdak hadiah. Hadiah boleh beli sendiri guna duit elaun matrik yang masih berbaki. Aku beli banyak gak la barang hehe. Aku beli blouse, skincare and tudung. Dan semuanya online haha tudung dengan blouse tak sampai lagi, masih menanti. (aku takdak baju raya so aku beli blouse untuk hilangkan kesedihan aku huhu)

Yang tu ja lah kot. Okay bye. Selamat hari raya :)

28 comments:

  1. hahahahaha i guess our birthday month would always be my favorite XD


    and happy birthday!

    ReplyDelete
  2. Good luck test jpj!
    and selamat hari raya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe thank you >.< and selamat hari raya jugak :)

      Delete
  3. happy birthday even dah lambat T_T and tahniah for your result ^^ and selamat hari raya , anis mintak maaf kalau ada salah & silap spnjang berblogging

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you hehehehe. Yeah selamat hari raya maaf zahir dan batin, takdak salah pun hehe :')

      Delete
  4. Wow, congrats for your result! :D

    ReplyDelete
  5. Hi June baby, happy belated birthday. All the best for your studies ❤

    ReplyDelete
  6. SELAMAT HARI RAYA!!

    https://messarah.blogspot.my/

    ReplyDelete
  7. Happy Belated Birthday, Anis

    ReplyDelete
  8. Happy belated birthday anisss !! semoga sentiasa dirahmati Allah <3

    ReplyDelete
  9. xyah study hard study smart je..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesssss betul! Study biasa biasa ja asalkan tahu nak study camna hehe :)

      Delete
  10. Happy belated birthday :)

    Study smart tak apa! Masa masuk U nanti boleh pulun lagi tu :)

    Fatina | www.theinfinitywords.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you fatina :)

      Yup! InsyaAllah saya try hehehe >.<

      Delete
  11. Happy belated besday...hihi...semoga berjaya mencapai semua impian =)

    ReplyDelete
  12. Good luck Anis bljr drive. Hahhahah, dapat bayangkan kelam kabut dia cmmne. Btw congrats for yr result. Tunglah hibernate dapat gempak jugak. Proud of u!🌸

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha tolong jgn bayangkan sbb haru gila hahaha >.< Thank you shalinnnnnnnn. Shalin mesti lagi gempak kan???! :')

      Delete
  13. congratz result pspm adik tu. good luck dalam study apa pun. haip, belajar driving elok2 tau. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe thankssss! InsyaAllah :)) alhamdulillah dah boleh drive elok elok hahaha :')

      Delete
  14. Hahaha baru lepas buat entri pasal birthday,then melawat blog ni cerita pasal tu jugak hehe happy belated lated birthday hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe happy belated birthday awak! :))

      Thank you haha :')

      Delete

Sapa komen dia baguihh.