Thursday, 27 November 2014

My school days are over

Assalamualaikum.

Aku dengan rasminya telah menamatkan hari hari terakhir bergelar pelajar sekolah menengah memandangkan kertas terakhir, biologi telah pun berlalu pada hari selasa 25 Nov haritu. Tetiba rasa sebak pulak waduh sejak habih sekolah ni tetiba aku rasa macam syahdu gila bila sebut pasai sekolah padahal sebelum ni asik kutuk nama sekolah ja haha. Poyo sangat.

novel feveret i, tunas
Aku taktau lah kenapa lepaih habih spm ni bila aku baca tunas part mags7 dengan addin habih spm mesti aku sebak hahaha rasa macam poyo gila. Masa mula mula baca takdak la sebak macam ni. Mungkin sebab lani aku pon dah habis spm kot khennn pastu baca pulak part tu hmm syahdu sangat. Apa apa pun aku memang poyo haha.

Sebenaqnya aku nak cakap pasai spm tapi aku tetiba rasa takut haha tak boleh blah betui cakap pasai spm pun takut. Soalan spm tahun ni pretty hard to me. Aku taktau la sebab aku tak baca buku sangat ka sebab memang soalan susah, ekceli masa mula mula tu aku okay lagi tapi bila masuk exam math aku dah mula... Stress. Stress gila soalan yang aku harapkan markah tetiba kena ganti dengan durian nangka whatsoever. Tu baru math, ntah ntah addmath nanti dia tanya sapa yang juai nangka pulak -__-

But yeah addmath spm 2014 tak keluaq soalan sapa juai nangka tapi dia tanya soalan yang lagi gila. Sesungguhnya aku tak paham weh aku study addmath 2 tahun sebab nak tolong adam pilih kerja sebab adam nak sambung mengaji lagi 10 tahun, sebab nak kirakan pagaq rumah encik siva dan soalan yang aku rasa paling gila... Volume of the water need to fill the bowl to 20 cm depth? Whatever la wehhh benda dah lepaih. Sekarang aku cuma mampu berserah dan berharap yang markah luluih addmath ialah 1 :')

i do the best i can 
Apa apa pun terima kasih kepada cikgu cikgu yang mengajaq saya dari form 1 sampai form 5. Tambah pulak cikgu cikgu form 5 yang sudi menghabiskan masa dan tenaga buat tuition dari pagi sampai ke petang. Terharu sangat :') Dan untuk cikgu cikgu bi dan bm dari form 1 sampai form 5, saya juga nak mintak maaf sebab sampai ke sudah saya tak buat karangan yang cikgu bagi :'))

Special thanks to timot, shidot, datot dan najwa sebab sudi mendengaq luahan hati(lebih kepada mengarut) iolls, menceriakan hari hari iolls di sekolah dan special untuk najwa, selalu menguji ketahanan hati guwa haha. Terima kasih sangat terutamanya kepada timot sebab dia dok sebelah guwa dalam kelaih dan selalu bagi information pasai ehemm ehemmm hahaha.

To my classmates yang awesome, thanks for gave me a priceless experience and sweet sour moments. Thanks a lot walaupun aku selalu sakit hati sebab budak laki suka sangat hingaq. I hope all of us will get a good results and be better in our life insyaAllah :)

Oh yeah, untuk mak atul(datot), mama azarida dan ayah tasnim(tasnim ni pompuan tau walaupun dia ayah haha), terima kasih sebab sudi terima i sebagai anak kekeke. Takleh blah gila aku ada mak sampai 3.

Okay lani aku nak tidoq. Goodnight sleept tight Assalamualaikum :)


ps : aku takdak kawan lain sebab tu aku tuju terima kasih kat dak sekelaih dengan aku ja. eh ada sebenaqnya tapi tak berapa cakap sangat so yeah. payah la jadi tak peramah ni T.T

ps : aku ada 17 cpuv tapi semuanya masih 0.00 sen. taktau la nak seronok ka nak sedih :')

19 comments:

ezyra daniel said...

teringat balik kenangan akak time form 5..sedih betul time last day..hurmm..hope results spm adik nnti gempak gila ye hehehe

sinuha said...

Tahniah, dah habis sekolah! Selamat bercuti. hehehe

Farah said...

Enjoy your holiday :)

Phylo said...

banyakkan solat dhuha, solat hajat.. insyaAllah.. ;) masok matrik ke, masuk u confirm rindu sekolah.. ;)

siti fatimah said...

Terharu weh aku membaca entri ko. :'(

Aqilah Azmi said...

Hahahaha 17cpuv peh peh chaiyuk lah wak hehe.
Qila pun banyak 0 sen hahahaha
Tak tahu nak happy or sad haihhh

Anis Farhana said...

ezyra : saya tak sedih sangat tapi rasa macam sebak ja haha. terima kasih kak :)


sinuha : terima kasih hehe :)


farah : terima kasih. tapi taktau lagi nak enjoy macam mana hehe :)


phylo : insyaAllah. sekarang pun dah rindu sekolah T.T


timah : peh peh timah komen blog aku hahahaha. baguih la ag teharu penat ak buat entri ni weh.


@aqilah : kannnn banyak saja tapi 0 sen hahahha

Anis Ifham said...

lepas ni awak akan rindukan sekolah. hehehe.

Sabrina SA said...

sedih pulak baca entry ni.. tak dapat ina nak imagine nanti macam mana lah ina lepas spm.. mesti lifeless gila. dengan kawan tak de, tak yah sekolah.. btw kak, good luck insyaallah boleh punya, akak dah usaha kan :'D sedih pulak bila terkenang result pt3 ina bulan disember ni aihh seramm!!

Fadzi Razak said...

enjoy ke tak zaman sekolah menengah ni?

dont worry, zaman universiti nanti lagi enjoy. chill!

Nurazlan Azmi said...

huhuhuhu tahun depan giliran Alan..sedihnya T^T

Ninaa Hassan said...

sama la. dlu2 dok tk suka skolah, bila dh habis rindu yg ampun :(
btw tahniahh dh hbis zaman prsekolahan hewhew

Anis Farhana said...

@Anis Ifham sekarang ni pun dah terindu rindu ni ha hahaha


sabrina : memang lifeless walaupun baru start cuti taktau la bila cuti berbulan bulan nanti T.T terima kasih tauu hehe apa apa pun good luck untuk awak semoga mndpt result yang cemerlang :))


fadzi razak : enjoy la jugak haha. insyaAllah ada rezeki masuk u boleh la :)


nurazlan azmi : ohhh tahun depan ye, good luck! :))


ninaa hassan : kannnnn sekarang asik dok teringat sekolah hmmmm. terima kasih hehe :))

Miss Yana said...

Rindu zaman sekolah.. Trase diri dah tua..wakaka

Fara_nym (Farahanim) said...

uhuhu memang best habis sekolah tapi sedih kan. Fara pon ingat nak tinggalkan skolah yg Fara adh lama belajar then sambung masuk asrama. Tapi sedih...

Muhd Asri said...

Tdk rindu skolah saje,kena rindu belajar juga

Syahirah Ismail said...

smoge dpt result yg flying colours. mana tau bole jadi mcm Addin Shah tu =D

CintaHati Lina said...

enjoy holiday.. apa pun memang seronok bercuti2 kan.. Alhamdulillah pengorbanan para cikgu kita semua tak ternilai...

salam perkenalan dari mommylina untuk semua....

Hidayah Suhailee said...

soalan yang bab nangka-nangka tu ya Allah ya rabb!! yaya macam nak nangis time tu, trus hilang idea. tu soalan last yaya jawab. eeee soalan persamaan lah yg yaya sgt-sangat score. sekali dia tukar bentuk soalan. hurm. xpalah. doa yang terbaik untuk SPM.. semoga pemeriksa tu baik hati dan pemurah serta, graf turun. sebab soalan banyak tak ikut format asal