Monday, 6 June 2016

New Semester

Assalamualaikum.

Result pspm dah keluaq. Em aku tak dapat yang aku expect tapi.. hm. Aku takdak la confident sangat time jawab tu tapi aku expect aku dapat lebih. Sedih la jugak tapi bila pikiaq macam mana aku study, aku sedaq tu semua salah aku. Dah la study week orang study, aku boleh melepak dengan timah sampai tengah malam siap kena tegoq dengan felo. Padan la dengan muka hang anis. Tapi takpa la, ini yang terbaik untuk aku alhamdulillah. (ayat dalam buku pj haha)

Lagi 6 hari lagi insyaAllah aku akan masuk daftar sem 3. Peh aku dah senior wei haha taktau la nak seronok ka nak sedih. Aku rasa dua dua sebenaqnya. Seronok sebab tinggal lagi 2 sem(dulu masa sem 1 rasa macam lamanya nak habis 4 sem) dan sedih sebab dah tua wei. Dah la aku tak babyface hahaha kalau dak boleh aku tipu kata aku batch 1998.

Apa apa pun aku harap aku tak homesick haha sebab lama sangat duk rumah sampai malaih pulak nak balik kmk. Baju semua aku tak kemas lagi sebab macam tak boleh terima cuti dah nak habih hmm. Btw, selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat di seluruh dunia :)

Ni senarai barang yang aku nak bawak p kmk, insyaAllah. Sem lepaih bawak buku diagnosis dengan buku matluthfi. Tak berapa nak motivated aku untuk belajaq haha. Kali ni bawak buku pj, harap tak kecundang. Okay lah, nak sambung baca buku teme untuk bagi motivasi kat aku supaya jangan give up, jangan sedih dengan result T.T

Assalamualaikum.


ps : tbh aku takut sangat nak masuk sem 3. aku taktau kenapa tapi aku takut. serius.

pss : review buku teme, pelukis jalanan -- buku ni memang recommended sangat dekat student yang perlukan motivasi. yang nak buat bacaan santai pun boleh. memang best sangat dan tak boring. aku boleh habiskan buku dalam sejam lebih ja tu pun sebab ada orang kacau hehe. dan dah berapa kali aku ulang sebab best sangat. btw aku memang suka baca life orang haha besa la aku kan #takdaklife :')

bookmark dari esc hee

15 comments:

Puteri Afiqah said...

all the best. be tough !

Semut Senyum said...

selamat study dik! Moga Allah permudahkan semuanya.... =D

atheera dayana said...

Good luck for new semester

eyjalukman said...

all the best untuk semuanya. jangan risau, everything will be fine :)

BudakVanilla said...

all the best ya. bestnya dah senior. hahahhaha :D
teringin jugak nak baca buku teme nie. banyak orang dah review :3

Mazni Munawar said...

Hai saya dh masuk sem 3 hihi. Mmng sem ni rasa takdak semangat betuk taktau kenapa. Malaih jaa.

Anis Farhana said...

Thank youu insyaAllah :)

Anis Farhana said...

Aamiin insyaAllah :)

Anis Farhana said...

Thank you awak :)

Anis Farhana said...

Thank youuu insyaAllah. Saya pun taktau saya takut kenapa :')

Anis Farhana said...

Thank youu awak. Tak best sbb rasa tua sangat hahaha. Beli la, best sangat :))

Anis Farhana said...

Tahniah hehehe. Kannnnn ish taktau la kenapa malaih sangat T.T

Kai Ssi said...

all the best..
fighting ~

kaissi.my

N Nina said...

good luck sem baru. buat sehabis mungkin haha take care

Anis Diyana said...

good luck anis!!